Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Teraz. Nie potom

Craigovi Ramsaymu treba uznať, že jeho výber má spravidla hlavu a pätu.

20.05.2021 13:26
Craig Ramsay Foto: ,
Tréner Craig Ramsay na slovenskej lavičke.
debata (6)

Na šampionát neberie automaticky najproduktívnejších hráčov. Hokej predsa nie je len o góloch, ale aj tvrdých súbojoch pri mantineli, zblokovaných strelách, clonení pred brankárom. Je o dodržiavaní pravidiel.

Predvlani v Košiciach to fungovalo. S výnimkou pár sekúnd. Tých najdôležitejších. Hra Slovákov sa fanúšikom po rokoch opäť páčila, mužstvo zlízlo pochvalu. Aj bez play off.

Treba sa však posunúť…

Pre Ramsayho s Miroslavom Šatanom to bude tretí svetový šampionát. Svedčala by mu nadstavba. K pozerateľnému hokeju by to chcelo priniesť domov aj solídny výsledok. Ten je dlhodobo nemenný – štvrťfinále, na ktoré Slovensko čaká od roku 2013.

Hokejové počty nie sú ťažká matematika. Zdolať papierovo slabších a ozbíjať aspoň jedného silnejšieho. Či to bude Rusko, Česko, Švédsko alebo Švajčiarsko, je jedno.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

S mladým mužstvom to vôbec nebude jednoduché. V kádri je trinásť hráčov, ktorí na MS ešte nikdy neboli. Odvážne rozhodnutie. Hodnotiť ho budeme až po návrate z Rigy.

Rozmáha sa nám tu však taký nešvár. Éterom občas zaznie hlas, podľa ktorého play off nie je alfou a omegou. Šampionát je vraj scénou, kde sa treba ukázať a predať. Lebo budúcnosť…

To je však ťažký omyl. Tvrdiť, že to, čo bude o tri či štyri roky, je dôležitejšie, ako to, čo je dnes, je hokejové absurdum. Potom by predsa celý tento šampionátový humbug nedával zmysel.

Štvrťfinále je cieľ. Jeho splnenie základom úspechu. Čokoľvek menej sa bude považovať za sklamanie. Debaty o budúcnosti slovenského hokeja si, prosím, nechajme až na neskôr.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Craig Ramsay #MS 2021 v hokeji