Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Symbolika veľkého úspechu. Rusi odhlasovali vizuál dresov na MS

Ruský hokejový zväz (RHF) schválil podobu dresov, v ktorých sa tamojší reprezentanti predstavia na nadchádzajúcich MS v Lotyšsku.

30.04.2021 14:06
Rusko, hokej, ilustračná Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Bude obsahovať logo Ruského olympijského výboru, plameň a olympijské kruhy.

Rusi sa na základe rozhodnutia športového arbitrážneho súdu (CAS) nemôžu zúčastniť na vrcholných podujatiach pod vlastnou vlajkou či inými štátnymi symbolmi.

Rusko OH2020 Olympiáda Tokio Oblečenie Predstavenie Čítajte viac Rusi odhalili olympijské oblečenie. Západné médiá zarazil motív

„Päť kruhov na dresoch má prízvukovať, že sme úradujúci olympijskí šampióni. Pracujeme na tom, aby sme obhájili titul v Pekingu a triumfovali aj na MS v Rige,“ vyhlásil podľa TASS viceprezident RHF Roman Rotenberg.

Čo sa týka hymny, po víťazných zápasoch na MS si Rusi vypočujú časť Klavírneho koncertu č. 1 od skladateľa Piotra Iľjiča Čajkovského. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) schválila ich žiadosť o náhradnú skladbu.

Rovnaká skladba zaznie Rusom aj na olympijských hrách v Tokiu. Podľa prezidenta IIHF Reného Fasela sa počítalo s použitím hymny IIHF, ale napokon vyhoveli ruskej žiadosti.

„Čajkovského hudba je spojená s Ruskom a veľa ľudí ju pozná. Bolo by oveľa horšie, ak by musela hrať nejaká neutrálna skladba,“ citovala agentúra TASS bývalého prezidenta KHL Alexandra Medvedeva.

Oblečenie ruských olympionikov na OH v Tokiu Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Oblečenie pre ruských olympionikov. V Tokiu...
debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí hokejisti #MS 2021 v hokeji