Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lukašenkova rada zabrala. Bielorusi si vyšliapli na Cháru a spol.

Deväťbodový plán z prvých troch zápasov zostal len zbožným prianím. Slovenskí hokejisti vo svojom treťom vystúpení na MS 2020 nepotvrdili úlohu favorita, keď prehrali s Bieloruskom 1:3.

12.05.2020 06:00
hokej Slovensko - Bielorusko Foto: ,
Roztržka medzi hráčmi počas zápasu Slovensko - Bielorusko.
debata (18)

Zverenci Craiga Ramsayho boli do utorka stopercentní. Po výhre s Dánskom vydreli povinný triumf aj nad Veľkou Britániou. Posledný krok za ideálnym štartom však nezvládli.

Začiatok súboja proti Bielorusom pritom tomu nenasvedčoval. Slováci boli aktívni, súperovi vnútili svoju hru a brankára Kulbakova držali v permanencii.

Celoplošnú prevahu zúročili v polovici prvej tretiny, keď na trestnej lavici sedel Antonov. Ukážkovú akciu po osi Chára, Sekera, Tatar zakončil presilovkovým gólom Hrivík.

Presný zásah centra prvého slovenského útoku však paradoxne pomohol súperovi. Slováci prestali korčuľovať, robili chyby v strednom pásme a zbytočne sa nechali vylučovať.

Hokejová republika ožíva. Fiktívne

Vyťahujte zo skríň vlajky, obaľujte do národnej trikolóry spätné zrkadlá na autách, objednávajte si miesta v baroch. Alebo nie. Radšej si len počas nasledujúcich dní kliknite na portál Pravdy a sledujte, ako sa darí Slovákom na hokejových MS. Na tých fiktívnych.

O nich bude seriál, ktorý môžete počas najbližších dvoch týždňov sledovať na našich webových stránkach. Pokúsime sa vás držať v napätí a možno i trochu zabaviť. Slovenskoooo!

Všetky diely nájdete TU

Prvým trestom za ich laxnú hru bol vyrovnávajúci gól Kodolu. Bieloruský kapitán obišiel troch hráčov súpera a šikovným blafákom prekonal Rybára.

Ešte horšie vyzerala slovenská defenzíva v závere druhej tretiny. Utešenej spolupráci dvojice Jerjomenko, Nohačov s gólovou koncovkou druhého menovaného zatlieskali aj niektorí priaznivci oblečení vo farbách trikolóry.

Nepriestreľný Kulbakov

Kouč Ramsay odchádzal do šatne poriadne nahnevaný a bez slova odmietol aj žiadosť reportérky domácej televízie o prestávkový rozhovor.

Jeho zverenci si v šatni isto vypočuli kritiku za dovtedajší výkon, ale ani to nepomohlo. Aj v záverečnej časti hry pôsobili na ľade mdlo a miestami to vyzeralo, akoby hrali spolu prvýkrát.

Jediný gól Slovákov strelil v utorok Marek Hrivík. Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Marek Hrivík Jediný gól Slovákov strelil v utorok Marek Hrivík.

Výsledkom ďalšieho nedorozumenia pri rozohrávke bol presný zásah Antonova, po ktorom Rybár od zlosti zlomil brankársku hokejku o konštrukciu bránky.

Na výsledku nič nezmenila ani power play Slovákov. Výborne chytajúceho Kulbakova nedokázali prekonať ani v hre šiesti proti štyrom.

Vaudoise Arénou tak po prvý raz na šampionáte znela bieloruská hymna. Hrdo a nahlas ju spieval aj prezident Alexander Lukašenko.

Veľký hokejový fanúšik pricestoval do dejiska MS v deň zápasu. Počas koronakrízy sa preslávil heslom „Hrajte hokej, tvrdo pracujte a pite vodku“ a v podobnom duchu sa niesol aj odkaz, ktorý odovzdal hráčom v šatni pred zápasom.

„Chlapcom som povedal, že Slováci majú ruský komplex. Nevedia hrať proti Rusom a neuspejú ani proti Bielorusom. Poradil som im, aby neustále forčekovali. Moje slová sa potvrdili. Za výborný výkon som im poslal do šatne kartón našej najlepšej vodky Absolut Alexander,“ usmieval sa po zápase bieloruský prezident.

V druhej polovici bojov v základnej skupine čakajú na Ramsayho družinu už len rebríčkovo vyššie postavení súperi. Okrem Švédska, Nemecka a Kanady nastúpia Slováci aj v prestížnom federálnom derby proti Česku.

Hlasy po zápase:
Craig Ramsay, tréner SR: „Nehrali sme našu typickú hru. Zdalo sa mi, že sme súpera trochu podcenili. Musíme sa z toho zápasu poučiť a do ďalších zápasov ísť od začiatku naplno.“

Andrej Sekera, obranca SR: Bolo to náročnejšie ako sme očakávali. Súper výborne forčekoval a odoberal nám puky. Ťažko sa nám proti nemu presadzovalo."

Tomáš Tatar, útočník SR: Ich brankár chytal akoby z inej planéty. Vytvorili sme si dostatok šancí, ale premenili sme len jednu. Musíme byť viac efektívni.

A-skupina, pondelok: Česko – Kanada 2:3, Nemecko – Švédsko 1:3, utorok: Veľká Británia – Dánsko 1:5, Bielorusko – Slovensko 3:1

Tabuľka A-skupiny
1. Kanada 3 3 0 0 0 14:3 9
2. Švédsko 3 2 1 0 0 10:4 8
3. Slovensko 3 2 0 0 1 7:6 6
4. Česko 3 1 0 1 1 8:7 4
5. Dánsko 3 1 0 0 2 6:8 3
6. Nemecko 3 1 0 0 2 7:11 3
7. Bielorusko 3 1 0 0 2 5:9 3
8. V. Británia 3 0 0 0 3 5:14 0

B-skupina, pondelok: USA – Rusko 2:4, Švajčiarsko – Fínsko 3:4, utorok: Kazachstan – Nórsko 2:4, Taliansko – Lotyšsko 1:3

Tabuľka B-skupiny
1. Fínsko 3 3 0 0 0 15:5 9
2. Rusko 3 3 0 0 0 9:2 9
3. Lotyšsko 3 2 1 0 0 8:4 8
4. Nórsko 3 1 1 0 1 5:7 4
5. USA 3 1 0 0 2 9:7 3
6. Švajčiarsko 3 1 0 0 2 6:7 3
7. Kazachstan 3 0 0 0 3 5:10 0
8. Taliansko 3 0 0 0 3 2:17 0
18 debata chyba
Viac na túto tému: #fiktivneMS