Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Slovákov sa pozerala hviezda. Chárovi môže dať zelenú jedine Trump

Netradične, ale inak to tentoraz nešlo...

07.05.2020 06:00
zraz hokejovej reprezentacie, Ramsay,... Foto: ,
Kouč Craig Ramsay s obrancom Martinom Fehérvárym na tréningu.
debata (4)

Slovenskí hokejisti sú od stredajšieho rána v dejisku majstrovstiev sveta. Po štrnásťhodinovej ceste autobusom – keďže letecky to v týchto dňoch nejde – dorazili do Lausanne.

Unavení. Ale nabudení…

Hokejová republika ožíva. Fiktívne

Vyťahujte zo skríň vlajky, obaľujte do národnej trikolóry spätné zrkadlá na autách, objednávajte si miesta v baroch. Alebo nie. Radšej si len počas nasledujúcich dní kliknite na portál Pravdy a sledujte, ako sa darí Slovákom na hokejových MS. Na tých fiktívnych.

O nich bude seriál, ktorý môžete počas najbližších dvoch týždňov sledovať na našich webových stránkach. Pokúsime sa vás držať v napätí a možno i trochu zabaviť. Slovenskoooo!

Všetky diely nájdete TU

Viete, čo potrebuje tím k tomu, aby uspel?

Musí mať naklonené hviezdy. A Slovensko minimálne jednu takú má. Na prvé rozkorčuľovanie sa prišla pozrieť slávna Švajčiarka so silnými slovenskými koreňmi Belinda Bencicová. Jej dedo Ivan Benčič hrával v 60. rokoch za Slovan v jednej formácii s legendárnym Jozefom Golonkom.

„Reprezentujem Švajčiarsko, ale v kútiku duše zostávam Slovenkou. Ak by na turnaji nebodaj došlo k slovensko-švajčiarskej konfrontácii, viem, komu budem fandiť,“ naznačila v krátkom rozhovore pre Pravdu aktuálne ôsma tenistka sveta. Po opätovnej otázke, ku ktorému z tímov má bližšie, už odpoveď ukryla za úsmev. Azda iba jej rúško so slovenským štátnym znakom hovorilo za všetko.

Prvý krátky tréning na hlavnej ploche netrval ani hodinu. Väčšina hráčov zišla z ľadu skôr. „Po takej dlhej ceste je aj hodina veľa. Ale do soboty budeme fit,“ uškrnul sa brankár Patrik Rybár, ktorý by mal dostať príležitosť už v úvodnom dueli. Chrbát mu bude kryť Jaroslav Janus, miesto na tribúne – tak ako vlani v Košiciach – zostane pre Denisa Godlu.

Patrik Rybár. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Patrik Rybár Patrik Rybár.

S akými útokmi nastúpia Slováci v sobotu proti Dánom, zatiaľ nevedno. Tréner Craig Ramsay sa po nevydarenej príprave ešte definitívne nerozhodol. „Kvalita tu je, ale hokejky sú akési začarované,“ čudoval sa.

Pred kabínou postával šéf slovenského hokeja Miroslav Šatan v družnej debate s Martinom Gerberom, bývalým švajčiarskym gólmanom v NHL. „Pýtal sa ma, kedy budeme mať v zámorskej súťaži opäť tak veľa hráčov, ako kedysi. Nuž, ťažká otázka na úvod šampionátu,“ zamyslel sa niekdajší dlhoročný kapitán Slovenska.

Ten aj naďalej mapuje situáciu ohľadom Zdena Cháru. Pandémia koronavírusu síce zatiaľ nedovoľuje cestovať medzi Spojenými štátmi a Európou, náznaky v slovách Donalda Trumpa dávajú tušiť, že v najbližších dňoch sa to môže zmeniť. „Zdeno je pripravený. Keď politici rozhodnú, do pár dní ho tu máme,“ pripustil Šatan.

Ak by sa tak napokon stalo, kapitán Andrej Sekera vie, čo urobí. „Céčko mu – samozrejme – ihneď odovzdám,“ zareagoval obranca Dallasu. Minimálne v sobotu ho však ešte bude mať na drese. „Prvé zápasy na šampionáte bývajú zradné, ale nič iné ako tri body neberiem. Ale pozor, na Dánoch sme sa už neraz popálili,“ dodal.

Sekera chcel zrejme pripomenúť výbuch na majstrovstvách sveta v Kolíne, kde Dáni Slovákov deklasovali 6:0. Celý poltucet vtedy nastrieľali už v úvodnej tretine. Ani vlani v Košiciach sa Ramsaymu a spol. proti severanom príliš nedarilo – víťazstvo si zabezpečili až po samostatných nájazdoch.

Nominácia Slovenska na MS vo Švajčiarsku

Brankári: Patrik Rybár, Jaroslav Janus, Denis Godla
Obrancovia: Andrej Sekera, Erik Černák, Michal Čajkovský, Martin Feherváry, Marek Ďaloga, Peter Čerešňák, Patrik Koch, Mário Grman
Útočníci: Tomáš Tatar, Richard Pánik, Marek Hrivík, Michal Krištof, Róbert Lantoši, Libor Hudáček, Adam Liška, Martin Bakoš, Pavol Skalický, Kristián Pospíšil, Tomáš Zigo, Tomáš Marcinko

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #fiktivneMS