Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejové MS boli ziskové. Trikrát viac ako v roku 2011

Slovensko má za sebou nielen úspešné, ale aj finančne rentabilné majstrovstvá sveta v hokeji. Do zväzovej kasy pribudne na budúci rok šesť miliónov eur po zdanení.

25.06.2019 15:48 , aktualizované: 17:16
Martin Kohút Foto: ,
Dosluhujúci šéf SZĽH Martin Kohút.
debata

„Zorganizovali sme podujatie, na ktoré môžeme byť hrdí. Prinieslo nám oveľa väčší zisk ako MS 2011. Financie zostanú SZĽH a nové vedenie na čele s prezidentom a výkonným výborom by to malo využiť na rozvoj hokeja. Na štadiónoch videlo zápasy 470-tisíc ľudí, viac ako 200-tisíc bolo vo fanzónach,“ povedal v utorok šéf hokejového hnutia Martin Kohút.

Tohtoročný šampionát tak bol trikrát viac ziskový ako ten v roku 2011.

Video

Okrem finančného bilancovania MS šéf SZĽH hodnotil aj svoje funkčné obdobie. Do funkcie viac kandidovať nechce, zopakoval, že zväz viac nepotrebuje krízového manažéra a opätovne podporil kandidatúru Miroslava Šatana. „On jediný predstavuje kontinuitu,“ poznamenal.

Marketing a finančná stabilita, to všetko vraj pred jeho príchodom na zväze vôbec nefungovalo. „Výrazne sme zlepšili finančnú situáciu, k čomu nám dopomohol aj efektívnejší marketing. Zväz sme dostali z dlhu do plusových čísel – navýšili sme rozpočet a umožnilo nám to viac investovať do mládeže,“ hodnotil Kohút.

Počas troch rokov, ktoré bol vo funkcii, sa niekoľko slovenských štadiónov zmenilo na nepoznanie.

„Pri vylepšovaní infraštruktúry sme využili spoluprácu so samosprávami alebo so štátom. Vďaka tomu to zväz nestálo v jednotlivých rokoch viac ako dva milióny eur,“ prezradil. SZĽH tak podporil obnovu arén v Trenčíne, Gelnici, Partizánskom, v Čani, Zvolene, Topoľčanoch a mnohých ďalších mestách. Ďalšie investície poputujú do Banskej Bystrice, Trnavy, či Rožňavy.

„Z našich zdrojov sme naviac zabezpečili podmienky pre mládež, na všetkých štadiónoch sme vymenili umelé mantinely, na tridsať štadiónov sme dodali strelnicu. Našli sme spôsob na výmenu zastaraných rolieb,“ vysvetlil.

Kohút taktiež vyzdvihol zlepšenie metodiky práce s trénermi a mladými hokejistami. Digitalizáciou prešla aj práca matriky. „Mali sme veľa ,mŕtvych duší', bolo tam veľa ľudí, ktorí už ani hokej nehrávali. Teraz máme jasný systém o tom, kto hrá. Vieme, čo sa nám na štadióne deje počas zápasov s konkrétnymi osobami. Môžeme tak aj transparentnejšie a presnejšie prerozdeľovať peniaze,“ dodal.

TV Pravda: Miroslav Šatan oznámil, že sa bude uchádzať o pozíciu šéfa SZĽH. Popri tom naznačil aj svoje plány

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #SZĽH #MS 2019 v hokeji #Martin Kohút