Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Voráček a spol. si odfúkli. Hoci to bolo Nemecko, poriadne nás preverilo

Dostal puk do jazdy. Zdvihol zrak, nerozpakoval sa. Po krátkom náprahu puk len zasvištal popri lapačke bezmocného brankára Nemecka Grubauera.

23.05.2019 23:15
česko hokej ms kubalík Foto: ,
Ondřej Palát a Dominik Kubalík na MS 2019.
debata (1)

Dominik Kubalík (23) potvrdil rolu strelca. Parádnym gólom pomohol Čechom k víťazstvu 5:1 a postupu do semifinále.

„Vôbec neviem, ako na tom sú. Videl som ich azda pár minút. Každý rok je to veľmi ťažký súper,“ povedal na margo sobotňajšieho súpera z Kanady.

Aké sú prvé pocity po postupe do semifinále?

Bol to skutočne náročný duel. Prvá polovica bola veľmi vyrovnaná. Snažili sme sa zo začiatku zostať pohromade a byť trpezliví. Som hrozne rád, že sme to zvládli.

Štvrťfinále MS 2019 Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Momentka zo zápasu Rusko - USA.

Bol gól Jakuba Voráčka kľúčový?

Určite. Keď je 1:1, stále je to na hojdačke. Premýšľate nad tým, že je to stále otvorené a môže sa stať hocičo. Keď sme dali vedúci gól, boli sme pokojnejší a začali sme hru mať pevne v rukách.

K tomu pomohol aj váš gól…

Netreba v tom hľadať nič špeciálne. Bol koniec striedania. Dostal som to parádne. Premýšľal som, čo by bolo najlepšie. Rozhodol som sa pre strelu a vďaka Bohu to tam padlo.

Upokojilo vás to?

Myslím si, že áno. Keď vediete o dva góly, je to omnoho lepšie ako o jeden.

VIDEO: Gól Kubalíka na 3:1

V prvej tretine ten výkon nebol zlý, ale nedokázali ste sa presadiť. Čím to bolo?

Nebolo to z našej strany najhoršie, ale dalo sa hrať aj lepšie. Niečo tomu chýbalo. Nemci výborne bránili, vo vlastnom pásme nám nenechávali veľa priestoru.

Neobávali ste sa, že dlhú dobu nedokážete naplniť rolu favorita?

Človek na to nemyslí. Nie je to skupina. Už sa hrá o všetko. Oni aj my sme išli do toho naplno. Hoci to bolo Nemecko, poriadne nás preverilo.

Teraz vás čaká Kanada. Čo na ňu môže platiť?

Vôbec neviem, ako na tom sú. Videl som ich azda pár minút. Každý rok je to veľmi ťažký súper. Trochu sa potešíme a potom sa už sústredíme na semifinále. Musíme stále pracovať a hrať tímovo. To je recept na postup.

TV Pravda: Ktoré štyri tímy pocestujú so zvesenými hlavami domov? Kto zabojuje v Bratislave o titul majstrov sveta? Opýtame sa hosťa ďalšej časti relácie Príklep Radoslava Hecla.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v hokeji #Dominik Kubalík