Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to obrovské sklamanie. Verím, že raz sa zlata dočkám

Ideme na zlato, ozývali sa sebavedomé hlasy z kabíny USA pred začiatkom majstrovstiev sveta 2019. Po štvrtku je jasné, že ich víťazný cieľ sa nenaplní.

23.05.2019 19:17
Kane USA hokej MS 2019 Foto: ,
Kapitán USA Patrick Kane v zápase proti Rusku.
debata (10)

Američania prehrali v Bratislave s Rusmi 3:4 a balia kufre. „Mali sme tu vynikajúce mužstvo, veľa šikovných chalanov. Rusi však majú skvelý tím. Škoda,“ vravel smutne kapitán Američanov Patrick Kane (30).

Čo bolo dôvodom dnešného neúspechu?

Nemali sme nejaký oslnivý štart, ale potom sme sa osmelili. Začali sme viac korčuľovať a dostali sme sa do zápasu.

Aké pocity prežívate?

Je to obrovské sklamanie. Mali sme tu vynikajúce mužstvo, veľa šikovných chalanov. Rusi však majú skvelý tím. Škoda.

Štvrťfinále MS 2019 Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Momentka zo zápasu Rusko - USA.

Veľké problémy vám robil brankár Andrej Vasilevskij…

Je to vynikajúci brankár, o tom niet pochýb. Bolo to však najmä o nás. Mali sme viacero šancí, ale nedokázali sme ich využiť. Je naozaj vysoký, viackrát svoje mužstvo podržal a vytiahol niekoľko skvelých zákrokov.

Pred šampionátom sa z kabíny ozývali hlasy o tom, že ste prišli na Slovensko po zlato. Čo sa stalo, že končíte už v prvom kole vyraďovacej fáze?

Je to náročný turnaj s množstvom výborných mužstiev. Už neexistujú ľahké zápasy. Veľká Británia, Dánsko či Francúzi majú proti silným súperom veľkú motiváciu. Sú pripravení robiť nám problémy, a tak si nemáte kedy vydýchnuť. Snažili sme sa vyvarovať chybám a zlepšovať našu hru od zápasu k zápasu. Nie vždy to šlo a preto končíme už vo štvrťfinále.

Štvrť minúty pred koncom nechýbalo veľa k vyrovnaniu. Ako ste videli celú situáciu?

Snažil som to len nahodiť pred bránku. Čakal som, či proti mne vystúpi obranca, aby som spoza neho vystrelil. Žiadna veda. Neviem, kam sa puk odrazil. Škoda, že to nevyšlo.

Ako sa vám pozdávali výkony Jacka Hughesa?

Myslím si, že odohral dobrý turnaj. Proti Rusom hral parádne, pripravil jeden z gólov. Do našej hry priniesol rýchlosť a tvorivosť. Nemá to ľahké. Všetci ho sledujú a v takom mladom veku je náročné sa s tým vysporiadať.

Zostáva vašim cieľom do budúcnosti získať na MS zlatú medailu?

Samozrejme, na to sa nič nemení. Teraz som sklamaný, ale hodím to za hlavu. V budúcnosti sa na šampionát vrátim a snáď bude môj výkon ešte lepší.

Nezdá sa vám, že ospravedlneniek od kamarátov z národného tímu bolo viac, ako obvykle?

Je to každého vec a rozhodnutie. Ja som v poslednom čase končil klubovú sezónu skoro a nemal som žiadne zranenia. Chcel som hrať, a niektorí chalani tiež. Musia si však oddýchnuť alebo doliečiť zranenia.

TV Pravda: Ktoré štyri tímy pocestujú so zvesenými hlavami domov? Kto zabojuje v Bratislave o titul majstrov sveta? Opýtame sa hosťa ďalšej časti relácie Príklep Radoslava Hecla.

Video
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Kane #MS 2019 v hokeji