Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chýbali sekundy a centimetre. Bolí to, že nie sme vo štvrťfinále

Očakával, že strelí viac ako len dva góly. Napriek tomu patril Tomáš Tatar (28) medzi lídrov slovenského tímu na majstrovstvách sveta v Košiciach.

23.05.2019 16:56
SR Košice MS2019 Hokej A Slovensko Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar a Ladislav Nagy počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie na MS 2019.
debata

Potešil ho herný progres spoluhráčov, najmä tých najmladších.

„Chýbali nám sekundy, centimetre nás delili od postupu do Bratislavy. Bolí to, ale s odstupom času si povieme, že máme na čom stavať,“ verí útočník Montrealu Canadiens.

Ako hodnotíte vystúpenie tímu na šampionáte?

Som pyšný na mužstvo a na všetko, čo sme ukazovali celý turnaj. Získali sme späť množstvo slovenských fanúšikov. Ukázali sme, že hokej hrať vieme a možno sa pohneme dopredu. Naša budúcnosť vyzerá určite lepšie ako pred šampionátom. Bohužiaľ, zbabrali sme závery dôležitých zápasov a niektoré momenty nezvládli. Preto nie sme vo štvrťfinále. Mrzí nás to. Treba však vnímať najmä pozitíva a pozerať na budúcnosť. Máme mladý tím. Keď budeme zdraví a budú všetci chodiť reprezentovať, vyzerá mužstvo perspektívne.

Na čo ste najviac hrdý?

Na bojovnosť a na to, ako všetci chalani dodržiavali, čo od nich tréner žiadal. Nie je to jednoduché, keďže každý hrá v klube v inom systéme. Ale zvládli to na jednotku.

Prejavila sa na tíme filozofia trénera Craiga Ramsayho?

Je ju cítiť. Jeho systém má hlavu aj pätu. Takto sa hrá na celom svete. Keď ho vštepíme hráčom do hláv, herný prejav je úplne iný ako keď si každý robí, čo chce. Pomohol nám. Neviem, aká je jeho budúcnosť, ale jeho prípadný nástupca by mal pokračovať v nastolenom trende a systém udržať.

Kedy a kde ste prišli o postup do štvrťfinále?

Všetci vedia, kde sme to pokazili. Nezvládli sme koncovky zápasov – mrzí nás sekunda proti Kanade aj záver s Nemeckom. Boli tam mladí hráči, bolo to pre nich niečo nové, učíme sa. Je to bolestivé učenie sa, ale taký býva hokej. Na budúcich majstrovstvách sveta budeme zase o niečo vyzretejší. Máme na viac.

Ako sa vám pozdávali mladí hráči, ktorí na MS debutovali?

Hrali a bojovali, ale som hrdý na celé mužstvo. Neviem, aké šance nám dávali fanúšikovia a odborníci pred turnajom, ale ukázali sme, že môžeme hrať s každým. Chýbali nám sekundy, centimetre nás delili od postupu do Bratislavy. Bolí to, ale s odstupom času si povieme, že máme na čom stavať.

Pomôže herne vydarený turnaj zvýšiť chuť hráčov reprezentovať?

Každý z nás si túto šancu a skúsenosť váži. Do ďalších rokov budeme chodiť do národného tímu zase pyšne. Verím v to.

Ako ste spokojný s vlastnými výkonmi?

Podľa bodov to nebolo najlepšie, ale tie nie sú vždy rozhodujúce. Naša formácia si vytvárala šance, hoci nám to až tak nepadalo. Každý chcel, aby sme dali o trebárs tri góly viac… Majstrovstvá sveta sú krátkodobý turnaj a viac gólov dali tentoraz iní chalani. Keby sme postúpili do štvrťfinále, bolo by všetko hodnotené len kladne. Teraz sú aj negatíva.

Ako na vás zapôsobila rozlúčka Ladislava Nagya?

Boli to veľké emócie a Laco si takúto rozlúčku zaslúžil za to, čo všetko urobil pre slovenský hokej. Je to skvelý chlap a super spoluhráč. Páčilo sa mi, že sa mohol rozlúčiť doma, kde bolo fantastické obecenstvo. Všetci sme si to užili.

Zaujíma vás, kto získa titul majstrov sveta?

Hokej ma baví a v ostatných mužstvách mám množstvo kamarátov. Takže budem jedným okom sledovať, ako sa vyvíja záver turnaj. Bude to veľmi vyrovnané, každý môže zdolať každého. Najsilnejšie vyzerali v skupinovej fáze Rusi a rozbehla sa aj Kanada, ale favorita nemám.

TV Pravda: Ktoré štyri tímy pocestujú so zvesenými hlavami domov? Kto zabojuje v Bratislave o titul majstrov sveta? Opýtame sa hosťa ďalšej časti relácie Príklep Radoslava Hecla.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #MS 2019 v hokeji