Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ostatní plakali, Nagy sa držal. Hnevá ho nesplnený cieľ

Rozlúčil sa presne tak, ako ho všetci poznali. Víťazným gólom.

21.05.2019 20:38
Ladislav Nagy, Michal Čajkovský Foto: ,
Michal Čajkovský (vpravo) sa ako jeden z mnohých lúči s Ladislavom Nagyom.
debata (1)

Ladislav Nagy zažil v košickej Steel Aréne po výhre 2:1 po samostatných nájazdoch nad Dánskom krásnu a dojímavú rozlúčku. Tlieskali mu zaplnené tribúny, na multimediálnej kocke mu pustili zostrih gólov zo seniorských šampionátov a na ľad za ním prišli manželka Petra, dcéra Peťka a syn Tomáško.

Fanúšikom i niektorým spoluhráčom sa tisli do očí slzy. Dlhoročný obávaný kanonier však držal emócie v sebe.

"Emócie som cítil, ale držal som sa. Bolo to krásne. Nepúšťal som ich von. Užíval som si každý zápas na šampionáte. Ľudia boli fantastickí a hnali nás dopredu, boli náš šiesty hráč. Nechceli sme však skončiť takto a hovoriť si, že sme hrali dobre.
Slovensko sa rozlúčilo s MS víťazstvom nad Dánskom Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Lúčiaci sa Ladislav Nagy na ramenách...

Fakt je, že sme to nezvládli, všetci dokopy – hráči aj tréneri. Nemali sme končiť v Košiciach, ale v Bratislave, lebo mužstvo na to malo," neskrýval sklamanie z konečného rezultátu na turnaji.

Na pamiatku posledného zápasu a posledného gólu mu zostane puk. „Zobral mi ho Tomáš Tatar. Pôjde do vitrínky. Niekto hovorí, že končím skoro. Mohol by som ešte dva roky potiahnuť, nebol by to problém, ale mám toho dosť. Stačilo. Všetko ma bolí,“ dodal s úsmevom.

Bez problémov si trúfol na nájazd a potvrdil svoje kanonierske schopnosti. Brankárovi Dánska nedal žiadnu šancu.

"Mišo Handzuš ma posielal na nájazdy prvého, ale vravel som mu, že chcem vidieť prvé dva – ako stojí brankár. Potom som už vedel, že budem strieľať hore, lebo bol hlboko v bránke a dole. Vystrelil som, krásne to tam padlo.

Sme radi, že sme vyhrali, ale mali sme hrať viac zápasov," vracal sa stále späť k nenaplneniu štvrťfinálovej túžby. „Hrali sme dobre, ale takticky sme to nezvládli.“

Na závere sa nezabudol poďakovať fanúšikom, ale najmä manželke. „Keby som nemal doma vytvorenú takú pohodu, nehral by som hokej už tri roky. Som rád, že som takto dlho vydržal a že som to korčuliarsky zvládal.“ TV Pravda: Igor Liba o MS v hokeji 2019 a slovenských hokejistoch.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Ladislav Nagy #MS 2019 v hokeji