Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milá povinnosť. Český kapitán Voráček dočasne opustil dejisko šampionátu

Kapitán českej hokejovej reprezentácie Jakub Voráček odišiel v noci z majstrovstiev sveta na Slovensku do pôrodnice v Uherskom Hradišti a nadránom sa stal druhýkrát otcom.

16.05.2019 14:12
Jakub Voráček Foto: ,
Kapitán českých hokejistov Jakub Voráček.
debata

Jeho priateľka Markéta, ktorá v predchádzajúcich dňoch ešte fandila českému tímu v dejisku šampionátu, porodila syna Matěja. V zostave pre večerný zápas od 20.15 s Lotyšskom by nemal kapitán chýbať.

Ako prezradil Voráček na svojom facebookovom profile, jeho druhý syn váži takmer štyri kilogramy a meria cez 50 centimetrov. „Takže výborná základňa! Je nádherný! Markétka všetko perfektne zvládla a je v poriadku. Som na ňu naozaj pyšný. Obaja sme veľmi šťastní,“ opísal Voráček a uistil, že sa k tímu opäť čoskoro pripojí.

Dvadsaťdeväťročný útočník Philadelphie synov príchod na svet stihol. „Do pôrodnice v Uherskom Hradišti odviezol kapitána národného mužstva po štvrtej hodine ráno manažér Jan Černý, Jakub sa vráti popoludní,“ potvrdil tlačový hovorca Zdeněk Zikmund.

S Voráčkom počítajú aj tréneri. „Mal by tu byť včas na zápas. Keď nebude nejaký problém, mal by normálne nastúpiť,“ uviedol po rozkorčuľovaní asistent trénera Robert Reichel.

„Myslím, že aj pre Vorase je príjemné, že sa všetko stalo už teraz a nemusíme to riešiť ďalej v turnaji. Stalo sa, to je príroda, tej nemôžeme rozkázať. Tak to proste je,“ vyhlásil Reichel. Voráček má už syna Jakuba z predchádzajúceho vzťahu s Američankou Nicole.

Rovnaké „starosti“ mal hneď na štarte MS aj brankár Patrik Bartošák. Ten najprv v piatok večer vychytal cennú výhru 5: 2 nad úradujúcimi majstrami sveta Švédmi, v noci sa ponáhľal za partnerkou Dominikou do Ostravy a ráno sa stal otcom Damiana.

„Niečo také som ešte nezažil, je to premiéra,“ priznal pobavene Reichel na tému dvoch pôrodov v jednom tíme v priebehu šampionátu.

"Je dobré, že to tých chlapcov chytilo mimo zápas a mohli tak byť pri pôrode. Verím, že Voras to do večera stihne. Žiadne komplikácie z toho nie sú. Vždy sa to nejako zariadilo, nevidím v tom problém. Je to blízko, takže žiadny problém, "uviedol Reichel.

A či hrozí odchod z podobných dôvodov ešte u niekoho ďalšieho z výberu kouča Miloša Říhu? „Snáď už nie,“ smial sa Reichel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Voráček #MS 2019 v hokeji #Českí hokejisti