Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy sa fanúšikom nečudoval. Fehérváry: Nemôžeme sa správať ako opice

Dvakrát v zápase viedli o dva góly, Kanade nastrieľali neuveriteľných päť gólov. I tak im ostali len oči pre plač.

14.05.2019 00:03
Slovensko, Kanada, hokej Foto: ,
Radosť slovenských fanúšikov po zápase proti Kanade vystriedal veľký hnev.
debata (33)

Slovenskí hokejisti podľahli v treťom stretnutí na majstrovstvách sveta Kanaďanom nešťastne 5:6. „Bolí to, ale proti takémuto silnému súperovi musíme byť zodpovednejší,“ priznal obranca Martin Fehérváry. Zároveň vôbec neskrýval, že ho mrzel záver zápasu, keď po šiestom inkasovanom góle sekundu pred koncom nahnevaní fanúšikovia zahádzali ľadovú plochu fľašami.

Čo vám prvé preletelo hlavou po inkasovanom góle?

V prvom rade som si zanadával a zlomil som hokejku. Najprv sa dostavil hnev a potom smútok. Je strašná škoda prehrať takto sekundu pred koncom. Mohli sme mať aspoň bod.

Uvedomujete si, že tento bod mohol mať cenu zlata?

Vieme, že to bol veľmi dôležitý bod, ale ja sa nikdy nepozerám príliš dopredu. Do každého zápasu idem s cieľom vyhrať a tak sme nastavení všetci v tíme. Určite sme dnes mohli vyhrať.

Z čoho ste proti Kanade čerpali sily v zápase?

Všetci vieme, čo máme robiť a uvedomujeme si, že máme na každého súpera. Myslím si, že to dnes bolo na ľade vidieť. Verili sme si a dokázali sme vyrovnať na 5:5. Škoda, že to celé dopadlo, ako dopadlo.

Rozhodli presilové hry. Čo hovoríte na tri inkasované góly v oslabeniach?

Ťažko to hodnotiť. V troch oslabeniach sme dostali tri góly. Všetky blbé, z ich pravej strany. Bohužiaľ, musíme sa v hre v oslabení zlepšiť.

Diváci cítili v závere krivdu. Ako ste to videli vy?

Neviem presne, čo sa stalo vpredu, posúdenie situácií je vždy na rozhodcovi a ja rozhodcov nehodnotím. Jedna vec sa mi však nepáčila, a to ako to zobrali diváci. Každý z nás cítil krivdu a žiaľ, ale nemôžeme sa správať s prepáčením ako opice a hádzať na ľad fľašky. Toto sa nerobí. Prehru treba prijať s hlavou hore.
Slovensko tesne prehralo s Kanadou Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Striedačka Slovenska.

Doteraz všetci chválili atmosféru v Košiciach. Teraz sa na fanúšikov zosype vlna kritiky.

Určite nás budú kritizovať. Neviem, či sú za takéto správanie aj tresty, ale bez ohľadu na to, zápas sa nemôže skončiť takto. Kanada vyhrala – neviem, či férovo – ale vyhrala. Tak to treba stráviť a vedieť aj prehrávať.

V stredu vás čaká veľmi dôležitý duel s Nemeckom. Ako naň?

Je super, že máme deň voľna. Musíme si najmä poriadne oddýchnuť a pripraviť sa na ďalší zápas. Uvedomujeme si, že to bude jedno z kľúčových stretnutí.

Prečo bol duel taký vyostrený?

Prvý zápas s USA bol diametrálne iný. Teraz šli Kanaďania po prvých dvoch góloch do nás. Urobili faul na brankára a začali ho pichať. To rozhodne nie je pekné, ale taká je ich hra a musíme sa s tým vyrovnať.

Nagy: Čudujete sa divákom?

Absolútnu frustráciu bolo po stretnutí cítiť zo skúseného útočníka Ladislava Nagya. Keď sa zastavil v mixzóne, len ťažko hľadal slová na zhodnotenie zápasu. „Dostať dve sekundy pred koncom rozhodujúci gól je neuveriteľný pocit. Škoda toho záveru. Neviem povedať, prečo sme nakoniec prehrali, lebo sme si zaslúžili vyhrať,“ hovoril pomaly.

Pri otázke na správanie sa divákov reagoval otázkou: „Čudujete sa? Na nás odpískajú faul, ale krošček na Bucka nie. Nechcem radšej hovoriť nič na rozhodcov, majú to tiež ťažké. Čo dodať. Kanada je Kanada…“

Správanie sa fanúšikov Slovenska po zápase proti Kanade:

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Ladislav Nagy #MS 2019 v hokeji #Martin Fehérváry #kanadskí hokejisti