Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán: Nemôžeme byť nadržaní a myslieť si, že rovnako rozbijeme aj Fínov

Bolo to skvelé, ale nelietajme. Už o pár hodín nás čaká ďalší veľký zápas proti Fínsku. Aj takýto je odkaz trénera Craiga Ramsayho a kapitána Andreja Sekeru.

10.05.2019 23:40
SR Košice MS2019 Hokej A USA Slovensko KEX Foto: ,
Patrik Rybár, Erik Černák (Slovensko) a Američan Patrick Kane bojujú o puk v zápase základnej A-skupiny USA - Slovensko.
debata (4)

Keď slovenskí hokejisti schádzali z ľadu po výhre 4:1 nad favorizovanými Spojenými štátmi, bolo z nich cítiť obrovskú eufóriu. A niekde vzadu aj akúsi brzdu – „zostaňme pri zemi, toto je stále iba začiatok.“

Vieme na čo máme a podľa toho potrebujeme aj hrať, krédo, ktoré opakuje kapitán Andrej Sekera stále platí. Aj potom, ako spolu so svojimi spoluhráčmi premohol americké hviezdy.

„Som na chlapcov veľmi hrdý,“ precedil pomedzi zuby zamyslený Sekera. „Nevymýšľali sme, hrali sme podľa toho, akí sme hokejisti,“ pokračoval.

V piatok večer možno neboli svetoví, ale hrali ako tím – svetový tím. „Niekedy náš hokej možno nie je pekný, ale ide o výsledok. Ten je dôležitý,“ vysvetľoval v zóne určenej na rozhovory.

Slovenský kapitán už potom brzdil akékoľvek ódy na zápas proti USA. Veď o necelý deň nastúpi jeho tím proti silným Fínom. „Preto si užime päť minút slávy, ale nebuďme teraz nadržaní a nemyslime si, že rovnako rozbijeme aj Fínov,“ vystríhal.

Slováci zdolali amerického favorita Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Patrik Rybár (vpravo) a Američan Chris Kreider...

Ramsay: As good as it gets

Bol to zápas plný emócií. A tie vedia dostať aj skúseného hráča, akým je 32-ročný Sekera. „Keď vidíte slovenské publikum, počujete hymnu a vaša vlajka stúpa pod strop, je to neopísateľný pocit,“ dodal hokejista, ktorý pre zranenie vynechal domáci šampionát v roku 2011.

Aj Craig Ramsay sa nestačil diviť, čo sa to v Košiciach deje. V hokeji toho už preskákal veľa, no takú atmosféru možno ešte nezažil. „Nádherné miesto, čo poviete?“ podotkol v narážke na košickú Steel arénu.

„V NHL som videl veľmi veľa zápasov,ale toto bolo tak dobré, ako sa len dá – As good as it gets,“ nadchýnal sa.

Skúsený Kanaďan neustále poukazuje na tímové poňatie hokeja. Asi takto nejak si predstavuje ideálny zápas. „Každý jeden z hráčov drel. A ak aj niekto spravil chybu, vždy sa našiel ďalší, ktorý ho v tom nenechal. Takto hrá tím,“ dvihol prst.

„Ale toto víťazstvo je iba prvý krôčik. Čaká nás ešte veľmi dlhá cesta,“ dodal.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Andrej Sekera #MS 2019 v hokeji #Craig Ramsay