Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lacovi sa neodvráva. Nagy bude pri rozlúčke usmerňovať mladých

Najprv Ján Lašák, hneď za ním brankárske duo Rybár - Čiliak. Tretí do partie, Denis Godla, prichádza až po nich.

08.05.2019 19:04
Ladislav Nagy, Michal Handzuš Foto: ,
Ladislav Nagy a asistent trénera Michal Handzuš počas tréningu.
debata

Prvých 15 minút je na tréningu Slovákov pusto. A nezvyčajne ticho – halou sa rozlieha dutý zvuk vyrážačiek a chráničov.

Gólmani sú spravidla najdôležitejšou časťou tímu. Vraví sa, že sú až polovicou úspechu. Majú však svoj svet. Sú to akýsi individualisti v kolektívnom športe. S výsadným postavením.

Zvyšok mužstva prichádza na ľad až po nich. V bielych a modrých dresoch intenzívne trénuje možno 40 minút. Počúva na píšťaľku Andreja Podkonického a noty Craiga Ramsayho.

Ak má tím fungovať, musí v ňom byť hierarchia. Taká, kde mladí rešpektujú starších. „Budeme pod veľkým tlakom. Treba ich usmerniť,“ priznáva najskúsenejší zo všetkých, Ladislav Nagy.

Pre čoskoro 40-ročného Košičana to budú posledné zápasy v kariére. Keď mu novinári pripomenú blížiaci sa záver, odpovie. Na druhú a tretiu podobnú otázku už nie. Mávne rukou a odíde. „Lacovi sa neodvráva. Je to skúsený hokejista,“ priznávajú mladíci – Patrik Koch a Róbert Lantoši.

Aj oni boli počas posledných dní ako na tŕňoch. Čakali na posledný rez kádrom. Prežil ho aj útočník Tomáš Zigo. „Ale nervózny som bol poriadne. Predsa len, ide o domáci šampionát,“ prezradí.

Po tréningu už všetci myslia na blížiaci sa zápas proti USA. „Majú veľa šikovných hráčov. S Patrickom Kanom som hrával v Chicagu – nastúpiť proti nemu bude zážitok,“ dodá na záver Marko Daňo a poberie sa s ostatnými do šatne.

VIDEO: Ktoré ulice sa zatvoria v Bratislave, ktoré v Košiciach a kedy? Čo sa zmení v hromadnej doprave a na hlavných dopravných uzloch? Kde parkovať? Ako vyzerá pripravená regulácia dopravy v oboch mestách? Všetko sa dozviete vo videu TV Pravda.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Ladislav Nagy #MS 2019 v hokeji