Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dresy pre hokejistov? Rozhodne parlament deň pred začiatkom MS

V akých dresoch nastúpia slovenskí hokejisti na domácich MS, ktoré sa začínajú v piatok? Oni sami i celá verejnosť sa to dozvie len deň pred začiatkom šampionátu v Bratislave a Košiciach.

04.05.2019 13:33
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar v drese SR.
debata (19)

Ak si niekto priebeh kauzy nepamätá, tu je krátke zhrnutie:

Slovenský zväz ľadového hokeja vlani prezentoval nový vizuál reprezentačných dresov na hrudi s vlastným logom, základným motívom zmeny boli marketingové dôvody.

Štátny znak na nových dresoch pritom neabsentoval, ale nachádzal sa na rukávoch v ich hornej časti.

Nový dizajn dresov sa okrem iných nepáčil ani skupine slovenských zákonodarcov a poslanci za Slovenskú národnú stranu (SNS) Anton Hrnko, Jaroslav Paška, Tibor Jančula, Štefan Zelník a Dušan Tittel preto pripravili novelu zákona o štátnych symboloch, ktorá by vstúpila do platnosti 15. mája.

Hokejové MS v Bratislave a Košiciach sa uskutočnia od 10. do 26. mája 2019. Spomenutú novelu schválil slovenský parlament, no prezident Andrej Kiska ju nedávno vrátil Národnej rade SR na opätovné prerokovanie.

Zákonodarcovia však môžu prelomiť veto hlavy štátu opätovným schválením na schôdzi, ktorá sa začne 9. mája.

Nové dresy a logo slovenského hokeja Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Predstavitelia SZĽH predstavili svoje nové logo...

„Čakáme na výsledok parlamentu, kde sa rozhodne, v akých dresoch definitívne nastúpime. Máme pripravené obe verzie, takže musíme si počkať,“ povedal pre Nový Čas prezident hokejového zväzu Martin Kohút.

Spomedzi zostávajúcich pätnástich účastníkov MS 2019 až jedenásť výberov nastupuje v dresoch na hrudi s logom, ktoré väčšinou vychádzajú zo štátneho znaku danej krajiny.

Výnimkami sú tímy Nemecka, Ruska, Švajčiarska a Rakúska, ktoré na šampionát plánujú vycestovať s dresom na hrudi so štátnym znakom.

TV Pravda: Slovensko má v príprave na MS k dispozícii už aj posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
19 debata chyba
Viac na túto tému: #dresy #MS 2019 v hokeji