Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf svetového hokeja Fasel: Slováci v Košiciach? Nie je to zlá myšlienka

Prišiel si pozrieť Zimný štadión Ondreja Nepelu. Stretol sa s predsedom vlády SR Petrom Pellegrinim, primátorom Bratislavy Matúšom Vallom i zástupcami organizačného výboru.

18.03.2019 18:47
Fasel Vallo Foto: ,
Primátor Bratislavy Matúš Vallo a šéf IIHF René Fasel na pondelkovej tlačovej konferencii.
debata

„Som veľmi rád, že sa po ôsmich rokoch vraciame do Bratislavy a Košíc. Slovensko je hokejová krajina. Hokej je tu šport číslo jeden. Máte skvelých fanúšikov a preto očakávam počas majstrovstiev sveta výbornú atmosféru,“ uviedol prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel.

Očakáva, že šampionát bude veľmi podobný tomu spred ôsmich rokov. „Jediná výrazná zmena je, že domáca reprezentácia odohrá zápasy v Košiciach. Možno to nie je zlá myšlienka. V Bratislave sa predstavia Česi, Rusi a ďalšie atraktívne mužstvá,“ poznamenal.

Prekvapilo ho, že Slováci nebudú hrať v Bratislave?

„Pochopiteľne, pre IIHF to nie je problém. O týchto veciach rozhoduje domáci zväz. Len v Košiciach máte menšiu halu a počas siedmich zápasov Slovenska tak prídete o niekoľko fanúšikov. Bez ohľadu na to sa tešíme na skvelé majstrovstvá sveta,“ povedal Fasel.

S pripravenosťou bratislavskej haly vyjadril úplnú spokojnosť. „Bratislavský štadión mám rád. Nejde o multifunkčnú arénu, ale vyslovene hokejovú, čo je vždy výhoda. Pre potreby majstrovstiev sveta by mohla mať o čosi vyššiu kapacitu, ale na ligu je veľkosť optimálna. V Košiciach sa boli naši ľudia pozrieť pred šiestimi týždňami. Tiež je tam všetko v poriadku,“ doplnil.

Šéf IIHF René Fasel na pondelkovej tlačovej... Foto: Robert Hüttner, Pravda
hokej, Rene Fasel, Šéf IIHF René Fasel na pondelkovej tlačovej konferencii v Bratislave.

Faselovi sa páči aj maskot Macejko. Jeho dizajn považuje za vhodný marketingový ťah, ktorý by mal lákať. Je presvedčený, že počas šampionátu by sa nemali vyskytnúť žiadne veľké problémy. Dôveruje organizačnému výboru.

„Igor Nemeček neorganizuje šampionát prvý raz. Veľmi dobre vie, ako čo funguje. Okolo seba má tím zložený z výborných ľudí, pomáha nám aj domáca federácia, k dispozícii máme veľa dobrovoľníkov. Slovensko je skrátka hokejová krajina,“ zopakoval.

Vedenie Bratislavy pripravuje pre návštevníkov šampionátu viacero záchytných parkovísk a pre držiteľov lístkov bezplatnú dopravu. Zároveň sa postará o informačnú kampaň pre turistov na hlavnej stanici, aby sa neobjavili problémy s predraženými taxíkmi.

„Šampionát je skvelá príležitosť ukázať svetovej hokejovej verejnosti naše mesto. Prajem si veľký úspech nášho tímu a zároveň, aby zápasy i stretnutia fanúšikov z rôznych krajín prebiehali v duchu fair play. Verím, že Bratislavčania prejavia pohostinnosť, srdečnosť a pravé športové emócie,“ naznačil Vallo.

TV Pravda: Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan odpovedal na otázky Pravdy v súvislosti s MS 2019 na Slovensku.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #René Fasel #MS 2019 v hokeji #matúš vallo