Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rýchlosť, rýchlosť, rýchlosť, žiada od hráčov Ramsay

Bielorusi a mladí Rusi. Slovenskí hokejisti sa dnes o 18.00 a v sobotu o 16.00 predstavia v rámci turnaja Kaufland Cup pred vlastnými divákmi.

07.02.2019 09:00
hokej ramsay sersen Foto: ,
Tréner Craig Ramsay a Michal Sersen, ktorý bude na Kaufland Cupe slovenským kapitánom.
debata

V Bratislave ich preverí najprv bieloruská družina a následne olympijský výber Ruska.

Sobotňajšiemu súperovi majú čo vracať, podľahli mu na novembrovom Nemeckom aj na decembrovom Švajčiarskom pohári.

„Obe stretnutia sú dobrá príležitosť pre hráčov i nás, aby sme ich videli v náročných dueloch. Aj pre mňa to bude premiéra, v Bratislave som ešte mužstvo neviedol. Chlapci môžu byť z domáceho prostredia nadšení, ale zároveň musia hrať tvrdo a zodpovedne. Rusi dokážu vždy poskladať výborný tím a Bielorusi majú tiež svoju kvalitu,“ tvrdí tréner Slovákov Craig Ramsay.

TV Pravda: Miroslav Šatan pred domácim turnajom Kaufland Cup

Video

Pochvaľuje si zloženie tímu, ktorý má k dispozícii. „Sú tu šikovní hráči, ktorí dobre pracujú s pukom a nechýba nám ani rýchlosť. Všetkých však potrebujeme vidieť aj v ostrom zápase, na tréningu je všetko príliš jednoduché. Starší a mladší hráči vytvorili dobrú grupu,“ dodáva kanadský odborník.

Uvedomuje si, že nie vždy je pre hráčov jednoduché nastúpiť v domácom prostredí, kde sa na nich príde pozrieť veľa rodinných príslušníkov a známych. Vzhľadom na fakt, že tohtoročný šampionát sa uskutoční v Košiciach a Bratislave, je to však pre adeptov na záverečnú nomináciu na MS výborná skúška.

„Môže to byť trošku stresujúce. Chceme však predviesť dobré výkony a pripraviť pre divákov šou. Dôležité je zvládať prihrávky. Fanúšikovia si všímajú najmä strelcov, ale niekto vždy musí akciu vytvoriť. Chalani musia brať každú situáciu maximálne seriózne. Nič iné nefunguje. Aj jednoduché cvičenie v rámci tréningu musíte vždy robiť najlepšie ako sa dá. Už predtým som hovoril, že chceme hrať rýchlo a teraz chceme hru ešte viac zrýchliť,“ naznačuje Ramsay.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #bieloruskí hokejisti #Kaufland Cup