Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov preveria mladí Rusi. Musíme hrať múdrejšie, vraví tréner Ramsay

Hokejistov Slovenska čaká po voľnom piatku druhý zápas na Nemeckom pohári. Dnes nastúpia proti olympijskému výberu Ruska (17.00).

10.11.2018 07:16
Slovensko, hokej, tréning Foto: ,
Slovenskí hokejisti na tréningu pred zápasom s olympijským výberom Ruska.
debata (5)

Príležitosť dostanú obranca Peter Čerešňák a útočníci Michal Krištof s Dávidom Šoltésom. Nahradia Juraja Mikuša, Marcela Haščáka a Miloša Bubelu, ktorí by sa mali vrátiť do zostavy v záverečnom nedeľňajšom stretnutí proti Nemecku. Chytať by mal opäť Jaroslav Janus.

„Viac sme sa rozprávali ako pracovali, keďže máme tri zápasy v priebehu štyroch dní. Snažíme sa vyladiť niektoré detaily, ako a kde si chceme prihrávať, ako prijať prihrávky a ako otvárať priestor a nie korčuľovať dokola,“ uviedol tréner Craig Ramsay po včerajšom tréningu.

Tréning Slovákov pred zápasom s Ruskom Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Tréner Craig Ramsay (vľavo) a generálny manažér...

Jeho zverenci prehrali úvodný zápas so Švajčiarskom 2:3, keď nezvládli nápor súpera v druhom dejstve. Ramsay sa chce v stretnutí s Ruskom vyvarovať viacerých chýb.

„Chalani tvrdo pracujú, ale je to aj o tom, aby robili veci múdrejšie. Chcem im pomôcť pochopiť, čo od nich vyžadujem, kam majú ísť a ako hrať,“ zdôraznil.

„Ruskí hokejisti olympijského výberu sú talentovaní, majú dobrú techniku. Preto sme na tréningu hovorili o tom, že ak nemajú puk, nie sú lepší ako ostatné tímy. Naša priorita je držať puk na hokejkách a tlačiť sa na bránku,“ uviedol Ramsay.

Proti ruskému tímu absolvuje premiéru na turnaji Peter Čerešňák.

„Dostal som deň voľna, cítim sa fajn. Často nedostanem príležitosť pozerať hokej zhora, keď tak len v televízii. Bolo to hore – dole, mali sme šance, škoda, že sme ich nevyužili. Švajčiari nás potom potrestali v presilovke. S Rusmi musíme stále jazdiť, ak s nimi dokážeme korčuľovať, môžeme vyhrať,“ podotkol 25-ročný obranca Plzne.

„Rusi majú všetkých hráčov z KHL. Dôležitá bude bojovnosť, musíme vyhrávať osobné súboje, len tak budeme mať šancu na úspech,“ naznačil Michal Krištof.

V národnom tíme sa predstaví opäť na pozícii centra s krídlami Radovanom Pulišom a Dávidom Šoltésom. „Lepšie sa cítim v strede, je tam viac miesta a môžem byť viac kreatívny ako na krídle.“

Slováci odohrajú záverečný zápas v nedeľu proti Nemecku (14.30), obe stretnutia vysiela RTVS na Dvojke.

Predpokladaná zostava Slovenska

Janus – Čerešňák, Sersen, Grman, Malec, Chovan, Ďaloga, Rosandič, Gernát – Lantoši, Sukeľ, Bondra – Svitana, Špirko, Lunter – Kudrna, Kytnár, Rapáč – Puliš, Krištof, Šoltés.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Nemecký pohár #Craig Ramsay #ruskí hokejisti