Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Herný i výsledkový progres je zrejmý. Stále je to však málo, vraví Graňák

Potešili ho vydarené fázy zápasov s favoritmi. Vyzdvihol najmä tretiu tretinu súboja so Švédmi.

16.05.2018 14:13
debata (1)
Dominik Graňák. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Dominik Graňák Dominik Graňák.

Skúsený obranca Dominik Graňák (34) zároveň pochválil nováčikov v slovenskom tíme na hokejových MS v Kodani.

„Ukázali, že majú na medzinárodnú úroveň, čo je dobré znamenie. Na budúci rok sa konajú majstrovstvá sveta na Slovensku, treba byť na ne pripravení,“ tvrdí skúsený obranca.

Ako veľmi ovplyvnil posledný zápas s Bieloruskom fakt, že mužstvo už nemohlo postúpiť do štvrťfinále?

Nechcem sa na nič vyhovárať. Súboj by bol asi úplne iný, keby nás víťazstvo mohlo posunúť do štvrťfinále. No každý zápas za národné mužstvo je dôležitý, obzvlášť na majstrovstvách sveta. Hrá sa o body do renkingu. Fakt, že už nemáte šancu na postup, by vás ovplyvniť nemal, ale čiastočne sa na našom výkone odrazil. Bielorusi sa trápili už od druhého zápasu na turnaji a my sme sa k nim v niektorých fázach stretnutia pridali.

Bol zápas obrazom celkového vystúpenia na turnaji, keďže po celý čas mužstvo trápili výrazné herné výpadky?

To nie. Bol naozaj špecifický tým, že sa pre nás turnaj končí. Nevyzeral tak, ako sme si predstavovali. Sme radi, že sme vyhrali, nastrieľali toľko gólov a v závere otočili výsledok, ale boli tam fázy, keď sme nerobili, čo sme mali a nevyzeralo to dobre. Zároveň je pravda, že sme počas celého turnaja mali výborné, ale aj veľmi zlé úseky hry.

Ako hodnotíte výkony a výsledky tímu?

Nemôžem turnaj hodnotiť pozitívne, keď sme sa opäť nedostali do štvrťfinále. Na druhej strane, odohrali sme aj vydarené zápasy. Tri zo siedmich boli dosť dobré a dva naozaj slabé. Myslím si, že bolo vidieť náš herný aj výsledkový progres. Stále je to však málo.

Čo vás na turnaji potešilo?

Je dôležité, že sa v tíme objavili noví chalani – či už veľmi mladí alebo aj starší, ale noví v reprezentácii. Ukázali, že majú na medzinárodnú úroveň, čo je dobré znamenie. Na budúci rok sa konajú majstrovstvá sveta na Slovensku, treba byť na ne pripravení. Pamätám si šampionáty, na ktorých sa s jedenástimi bodmi postupovalo do štvrťfinále. Teraz sme dopredu vedeli, ako na tom sme – potrebovali sme zdolať Čechov alebo Švajčiarov. Ani jeden zápas sme nezvládli, čo nás stálo postup.

Spomenuli ste domáce majstrovstvá sveta. Láka vás účasť na nich?

Šampionát je ešte strašne ďaleko, nechcem sa k nemu teraz vyjadrovať. Domáce MS sú pre každého veľká vec, ale mám za sebou veľmi dlhú sezónu. Hral som na šampionáte, olympiáde a ešte aj po vianočných sviatkoch sme absolvovali s klubom Spenglerov pohár. Nemal som si kedy vydýchnuť, teším sa na voľno. Potom sa pokúsim pripraviť čo najlepšie na ďalšiu sezónu. Každý rok už treba na sebe makať viac a viac.

Čo mužstvu najviac chýbalo?

Negatív a vecí, ktoré treba zlepšiť je stále dosť. Niekedy nám chýbala väčšia ochota prispôsobiť sa kolektívu. Boli fázy, keď sme mali viac z hry alebo naopak, keď sme boli dole, v ktorých sme mohli hrať tímovejšie. Potešili ma však vydarené fázy hry proti súperom, ktorí mali silnejšie kádre. Boli sme schopní hrať s nimi vyrovnané úseky. Najlepšia bola tretia tretina so Švédmi. Samozrejme, musíme ustáliť výkony. Keď nám jeden zápas vyjde, musíme výkon zopakovať aj na druhý deň.

Ako hodnotíte výkony veterána Ladislava Nagya?

Laco odohral výborný turnaj, lepilo mu to. Čím dlhšie sme hrali, tým sa mu viac darilo. Celá prvá lajna si herne sadla a chalani hrali veľmi dobre.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Dominik Graňák #MS 2018 v hokeji