Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčo: Sme tam, kde sme nechceli byť

V prvej tretine si s nimi Rusi robili, čo chceli. Nepustili ich z pásma a na brankára Čiliaka letel jeden projektil za druhým. Od druhej časti hrali slovenskí hokejisti lepšie i odvážnejšie, no na stiahnutie dvojgólového manka to nestačilo.

14.05.2018 19:16
Tomáš Jurčo, Igor Šesťorkin Foto: ,
Tomáš Jurčo pred brankárom Igorom Šesťorkinom.
debata (19)

Zverenci Craiga Ramsayho nestrelili Šesťorkinovi ani gól a zaslúžene podľahli favorizovanému súperovi. Výsledok 0:4 však výrazne skresľujú dva góly inkasované pri záverečnej hre bez brankára.

„Prvá tretina nám vôbec nevyšla podľa predstáv. Rusi boli jasne lepší a k ničomu nás nepustili. Urobili si náskok a my sme sa potom už len ťažko presadzovali. V druhej a tretej časti sme hrali lepšie a vytvorili sme si nejaké šance, ale proti súperovi rangu Ruska musíte využiť takmer každú, ak chcete uspieť,“ vravel po zápase viditeľne sklamaný Tomáš Jurčo.

Slováci nenašli recept na favorizovaných Rusov Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Slovenská vlajka pred Royal arénou pred zápasom...

Sám mal jednu z najväčších príležitostí. „Bola to vyložená šanca. Keby som mohol ten okamih vrátiť späť… No nedá sa. Chýbal nám jeden šťastný či náhodný gól na 1:2. Neviem, prečo nám nevychádzajú vstupy do zápasov. Do každej tretiny ideme rovnako, ale v prvých nám to vôbec nejde,“ posťažoval sa.

Jeden z najaktívnejších hráčov v bielych dresoch bol v zápase až dvakrát vylúčený. „Fauly vyplynuli zo snahy. Vždy sa snažím bojovať o každý puk, naučil som sa to v Amerike. Niekedy pri tom neúmyselne súpera faulujem. Raz som chcel protihráčovi len nadvihnúť hokejku, no netrafil som ju a hokejka mu vyletela do tváre. Samozrejme, také vylúčenia sú zlé a nemali by sme ich robiť. Chvalabohu, chalani zahrali výborne v oslabení,“ pochválil špeciálne formácie na hru v početnej nevýhode.

Tréner Craig Ramsay a smutná slovenská striedačka. Foto: TASR, Martin Baumann
Craig Ramsay Tréner Craig Ramsay a smutná slovenská striedačka.

Slováci sa musia po prehre s Ruskom chtiac-nechtiac spoliehať na pomoc Francúzov. „Presne do tejto situácie sme sa nechceli dostať. Neostáva nám však nič iné, len držať palce Francúzom. Nebudem nad tým vôbec premýšľať, nemá to význam. Ich zápas so Švajčiarmi sledovať nebudeme, v tom čase sa už musíme pripravovať na súboj s Bieloruskom. Nech to dopadne akokoľvek, urobíme všetko preto, aby sme zvíťazili,“ sľúbil Jurčo.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tomáš Jurčo #ruskí hokejisti