Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Konečne som nevymýšľal a trafil, odfúkol si Haščák po gólovej premiére

Päť svetových šampionátov v hokeji a 27 zápasov čakal Marcel Haščák na gól na tomto vrcholnom fóre.

08.05.2018 20:30
Slovensko, Rakúsko Foto: ,
Marcel Haščák v akcii proti Rakúsku.
debata

Dočkal sa v kodanskom súboji A-skupiny proti Rakúšanom, konkrétne v 5. min priebežne vyrovnal rýchly náskok súpera na 1:1. Slováci zvíťazili 4:2 a aj vďaka Haščákovi zdvihli hlavy po dvoch nevydarených vystúpeniach proti Čechom a Švajčiarom.

„Konečne som nevymýšľal a vystrelil to. Neviem, čo čakal brankár, ale dobre som to trafil a on už potom nemal čo robiť,“ povedal Marcel Haščák pre slovenské médiá na MS v Kodani.

K vývoju zápasu dvoch geografických susedov, medzi ktorými sa rozdiely v hokejovej kvalite systematicky zotierajú doplnil: „Dostali sme prvý gól, čo nás trochu zaskočilo. Našťastie sme rýchlo vyrovnali a hrali potom zase svoj hokej. Aj keď na konci sa mi to zasa veľmi nepáčilo, ale vyhrali sme.“

Tridsaťjedenročný popradský rodák Haščák si prvýkrát zahral na majstrovstvách sveta v roku 2012 a hneď sa mu zaligotala na hrudi strieborná medaila. Gól však v Helsinkách nedal, rovnako ako o rok aj dva neskôr a tiež vlani na MS v Nemecku. Až do súboja proti Rakúšanom na MS 2018 nazbieral v 26 zápasoch iba 4 asistencie. Smolu konečne prelomil, hoci sa posťažoval rovnako ako viacerí jeho spoluhráči na nekvalitný ľad v kodanskej Royal Arene.

Zápas Slovensko - Rakúsko v obrazoch Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Na snímke gólová radosť slovenských hráčov po...

„Dnes bol konečne trochu normálnejší, ale inak je to stále katastrofa. Asi som ťažký na tento ľad,“ ironicky poznamenal.dvoj­násobný a úradujúci český majster s Kometou Brno.

Slováci vďaka prvému trojbodovému zisku na MS 2018 poskočili zo šiesteho na štvrté miesto v tabuľke A-skupiny a pred štvrtkovým zápasom s Francúzskom oživili šance na postup do štvrťfinále.

„Potrebovali sme toto víťazstvo. Nešťastný zápas s Čechmi nás stál aj veľa psychických síl. Stratili sme sebavedomie, ktoré sme mali predtým. Teraz už budeme mať lepšiu náladu. Vieme, o čo hráme. Najdôležitejšie zápasy nás len čakajú, pevne verím, že sa nám bude lepšie dýchať. Francúzi? V príprave som nehral druhý zápas proti nim, keď oni zvíťazili. To však treba hodiť za hlavu, bude to úplne iné ako v príprave,“ dodal Haščák.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Marcel Haščák #rakúski hokejisti