Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na zápas proti Lotyšom v Poprade príde otec i celá rodina, teší sa Dávid Bondra

V nedávnych prípravných zápasoch slovenských hokejistov v Nemecku pred majstrovstvami sveta zaujali dobrou hrou aj produktivitou.

19.04.2018 10:36
Dávid Bondra Foto: ,
Dávid Bondra.
debata

Popradské útočné trio Patrik Svitana, Dávid Buc a Dávid Bondra prispelo k víťazstvám Slovákov 2:1 po nájazdoch a 4:1 gólom a štyrmi asistenciami. A to mali Popradčania pôvodne zrejme len zaplátať voľné miesta v reprezentácii do príchodu ďalších kvalitných útočníkov z radov finalistov slovenskej a českej extraligy.

„Som veľmi rád, že sme na ľade spolu. Nečakal som to, ale dosiaľ nám to vychádza. Aspoň v zápasoch v Nemecku to tak bolo. Podieľali sme sa aj na pár góloch. Dúfam, že sa nám bude naďalej dariť,“ uviedol Dávid Bondra.

„V jednom útoku sme nehrali v tejto sezóne v slovenskej súťaži ani jeden zápas, ale boli sme celý rok spolu v kabíne aj na ľade, sme dobrí kamaráti,“ doplnil na vysvetlenie, prečo sa popradskej trojici zatiaľ tak darí.

Dvadsaťpäťročný starší syn hokejovej legendy Petra Bondru už teraz žije svoj reprezentačný sen, keď sa môže po ľade premávať v drese so slovenským znakom na hrudi. Jeho slovenčina je občas zábavná, ale snaží sa komunikovať v tomto jazyku, nie angličtine, hoci spolu s rodičmi má oficiálny trvalý pobyt za veľkou mlákou.

Dávid Bondra a Craig Ramsay. Foto: TASR, Martin Baumann
Dávid Bondra Dávid Bondra a Craig Ramsay.

„Niekedy sa so slovenčinou trápim, ale snažím sa so spoluhráčmi na ľade komunikovať v tomto jazyku. V angličtine iba ‚srandujem‘, hoci niekedy je to taký mix, keďže oni vedia trochu po anglicky,“ zasmial sa Bondra junior. Pri zmienke, či aspoň s kanadským trénerom Craigom Ramsaym hovorí po anglicky, odpovedal: „Tak áno, on asi nevie toho veľa po slovensky…“

Bondra o sebe tvrdí, že je hrdý Slovák a nie Američan. „Som Slovák, mám slovenský pas, iba žijem v Amerike. Aj to som posledné dve sezóny v Poprade. Som hrdý na to, že som Slovák. Narodil som sa tu a cítim sa tu ako doma,“ vysvetlil.

Proti Švédom a Nemcom v príprave na MS 2018 absolvoval prvé štyri reprezentačné zápasy. Teraz by k nim rád pridal aj duel pred popradskými divákmi proti Lotyšsku, ktorý príde na rad deň po michalovskom súboji, v sobotu 21. apríla.

„Teším sa na zápas s Lotyšskom v Poprade. Prišiel otec z Ameriky, bude tu celá rodina. Celú sezónu hrám v Poprade v klubovom drese a teraz budem mať na sebe reprezentačný. To je super, pre mňa určite niečo výnimočné,“ nadchol sa sympatický krídelník.

Dávid Bondra na reprezentačnom tréningu. Foto: Ivan Majerský, Pravda
hokej, zraz reprezentacie, Bondra, Dávid Bondra na reprezentačnom tréningu.

Na otázky typu, či by si trúfal dostať sa aj do záverečnej nominácie Craiga Ramsayho na majstrovstvá sveta v Dánsku (4.- 20. 5.), Dávid Bondra odpovedá nerád.

„Nepozerám sa na to, že si chcem zahrať na majstrovstvách sveta tak ako môj otec. Riešim len dva najbližšie zápasy proti Lotyšom. Čo sa stane, to sa stane. Ak by som sa dostal na svetový šampionát, bol by to splnený sen. Už teraz som však obrovsky vďačný za to, že som reprezentant Slovenska,“ zakončil D. Bondra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bondra #Dávid Bondra #MS 2018 v hokeji