Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ramsay: Nebudem tlačiť na Sekeru, aby hral, ak nie je doliečený

Kanadský tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay po dvoch víťazných prípravných zápasoch proti Nemcom (2:1 sn a 4:1) skonštatoval, že progres v hre jeho zverencov je badateľný.

18.04.2018 15:46
Andrej Sekera Foto: ,
Andrej Sekera na tréningu v Poprade.
debata

Zároveň zdôraznil, že v zlepšovaní sa treba pokračovať aj proti Lotyšom, s ktorými sa Slováci stretnú v piatok v Michalovciach (20. 4.) a v sobotu v Poprade (21. 4.).

„Máme pred sebou niekoľko tréningových dní. Chceme pokračovať v zrýchlenom prechode stredným pásmom, nacvičovať budeme aj protiútoky. Minulý víkend sme odviedli zlepšenú prácu bez puku v útočnom pásme, ale ešte chceme na tom popracovať. Rýchlosť je dôležitá v súčasnom hokeji,“ uviedol Craig Ramsay po utorkovom príchode do Popradu, kde so svojimi zverencami začal ďalšiu časť prípravy pred MS 2018.

Zraz hokejistov v Poprade Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tréner SR Craig Ramsay (vľavo).

Príchod prvej „lastovičky“ z NHL, obrancu Andreja Sekeru z Edmontonu Oilers, Ramsay privítal ako dôležitý pozitívny moment pre celé mužstvo. „Verím, že bude líder. Počul som o ňom veľa dobrých vecí ako o hráčovi aj človeku. On sám zrejme má radosť z toho, že sem mohol prísť a zahrať si s kamarátmi po nie príliš vydarenej sezóne v Edmontone,“ myslí si Ramsay.

Na otázku, či sa neobáva jeho nedoliečeného kolena zo záveru sezóny v zámorí, 67-ročný skúsený kouč s nadhľadom odpovedal: „Ak bude zdravý, bude hrať. Ak bude mať problém, hrať nebude. Hráča, ako je on, potrebujeme, ale nebudem na neho tlačiť. Nikdy som nenútil zranených hokejistov, aby hrali.“

Andrej Sekera odpovedá na otázky novinárov. Foto: TASR, František Iván
SR Poprad Hokej Zraz Reprezentácia Sekera Andrej Sekera odpovedá na otázky novinárov.

Ramsay verí v príchod ďalších hráčov zo zámoria, ale komunikáciu s nimi nemá na starosti. „To je džob Mira Šatana. On komunikuje s každým a potom mi o tom referuje. Ja iba trénujem,“ zasmial sa Ramsay.

Slovenskí reprezentanti sa počas tejto fázy prípravy na MS v Dánsku zložili na tradičnom mieste pod Tatrami. Bývajú v Grand Hoteli Bellevue v Hornom Smokovci, odkiaľ dochádzajú za tréningmi na popradský zimák. „Je pekné byť tu, nikdy predtým som nebol v Poprade. Slovensko je krásna krajina, všimol som si to cestou autom sem do Popradu,“ priznal Ramsay.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Andrej Sekera