Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V presilovkách nám chýbal moment prekvapenia, myslí si center Bližňák

Zatiaľ dva body vyťažila slovenská hokejová reprezentácia z dvoch duelov na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku. Kým v sobotu získali Slováci v súboji s Talianmi dva, v nedeľu večer opúšťali ľad bez bodu po prehre 1:3 s Lotyšmi.

08.05.2017 15:08
Mário Bližňák Foto: ,
Mário Bližňák.
debata (4)

"Dobre bránili a nepúšťali nás pred svojho gólmana. Všetci piati sa naskladali do ‚domčeka‘ pred bránkou a hrali nepríjemne – kroščekovali a sekali nás. Ťažko sa tam presadzovalo,“ hovoril útočník Mário Bližňák o najnepríjem­nejších stránkach lotyšského družstva.

Všetky tri góly inkasovali Slováci v oslabeniach, sami tiež využili jednu z ponúknutých presiloviek. "Znížili sme na 1:2 a mali tlak, no škoda, že sme hneď šli do oslabenia a z toho dostali gól. Trochu nás to položilo. Pár minút pred koncom som tam mal aj ja šancu, no nevyužil som ju. Nič sa nedá robiť, taký je hokej. Musíme bojovať ďalej,“ myslí si 30-ročný center, ktorý si na MS 2017 pripísal zatiaľ jednu asistenciu. Ani jeden z jeho ôsmich streleckých pokusov si nenašiel cestu do súperovej bránky.

Ako hlavný dôvod nedeľňajšej prehry s Lotyšmi označil rozdielnu efektivitu vo využívaní početných výhod. "Presilovky sme hrali zložito, chýbal nám v nich moment prekvapenia. Oni mali v početných výhodách omnoho viac šancí. V závere, keď sme odvolali brankára, sme to zjednodušili, tlačili sa do bránky, strieľali a mali aj príležitosti. To je tá správna cesta. Nemôžeme však dostať tri góly v oslabení, to je veľa,“ povedal Bližňák.

Pred ďalšími súbojmi je pre Slovákov dôležité, aby neskladali zbrane a neklesali na duchu. Pred sebou majú ešte päť zápasov v základnej A-skupine v Kolíne nad Rýnom a k dispozícii ešte 15 bodov. Aj keď ich nečakajú jednoduchí súperi, vždy je šanca na úspech a je len na nich, ako sa s ňou popasujú.

"V pondelok máme voľno, počas ktorého si oddýchneme a potom ideme ďalej. Nič iné nám nezostáva, je to turnaj a zápasy idú rýchlo po sebe. Nemôžeme sa opustiť. Každý duel je iný, teraz si rozoberieme Dánov a v utorok ideme na to,“ dodal Bližňák.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Mário Bližňák #MS v hokeji 2017