Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konečne ma Miki s Dravcom berú vážne, smeje sa novopečený otec Haščák

Do Kolína letel na dvakrát. Namiesto stredajšieho tréningu sa vrátil domov, aby sa mohol potešiť z prvorodeného syna Sebastiána.

06.05.2017 08:38
Marcel Haščák Foto: ,
Marcel Haščák.
debata

Zo šampionátu píše Michal Mašľany, redaktor Pravdy

Reprezentačný útočník Marcel Haščák síce pôrod nestihol, no napriek tomu si chvíle s manželkou a synčekom užil. Verí, že ho nová životná skúsenosť nabila energiou, ktorú využije na ľade.

„Všetko je v poriadku. Malý je zdravý a to je najdôležitejšie. Už pár dní pred odchodom do Kolína sme čakali, kedy príde malý na svet. Ešte aj v stredu ráno som volal manželke, či mám ísť alebo bude rodiť. Vravela, že jej nič nie je a že to tak skoro nebude. Keď sme prileteli, už mi prišla sms-ka, že rodí,“ usmieva sa 30-ročný krídelník Brna.

„Boli sme dohodnutí, že nepôjdem naspäť, ale som rád, že som tam nakoniec mohol byť. Celú noc som bol s malým. Aj som ho prebaľoval, pochytal nejaké hovienka, tak azda prinesiem mužstvu šťastie,“ prezradí.

Stihol aspoň v malom osláviť Sebastiánove narodenie? „Nie, veď som profesionál. Osláv som mal dosť po titule. Zapijem to potom, po azda vydarenom šampionáte,“ dodáva dobre naladený odchovanec popradského hokeja.

Ako ho privítali po návrate spoluhráči?

„Konečne ma Miki (Michel Miklík) s Dravcom (Vladimír Dravecký) začali brať vážne, keď som otec ako oni. Vraveli mi, že by som už mal byť zodpovedný. No to som bol aj doteraz. Stať sa otcom je výborný pocit. Každý, kto má deti, to chápe,“ vraví.

Práve Haščák spolu s Miklíkom a Bližňákom by mali byť ťahúni slovenskej ofenzívy. „S Mikim sme spolu hrali aj v Rusku, poznáme sa a rozumieme si. Potrebovali sme medzi nás nejakého šikovného centra, čo Bližo je. Každý z nás vie, aká je jeho úloha a pokúšame sa ju na ľade splniť. Dúfam, že sa nám bude dariť a zahráme dobre,“ verí účastník troch svetových šampionátov (2012, 2013 a 2014).

Pred prvým súbojom s Talianskom nepochybuje o víťazstve. „Nováčikovia v tíme majú určite nejaké obavy, trému. Potrebujeme odohrať dve-tri dobré striedania na úvod a potom to zo všetkých opadne. Odohral som už viacero dôležitých zápasov a viem, čo nás čaká. Zvládneme to,“ doplnil úradujúci český šampión.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Haščák #MS v hokeji 2017