Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Talianom nastúpi v bránke Hudáček. Už nech to začne, želá si Cíger

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi vo svojom úvodnom zápase na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku v bránke s Júliusom Hudáčkom. Na základe piatkového popoludňajšieho tréningu v Kolíne nad Rýnom je známa aj zostava korčuliarov.

05.05.2017 16:44
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček.
debata

V obrane by mali hrať Michalovia Čajkovský so Sersenom, Adam Jánošík s Petrom Čerešňákom, Martin Gernát s Jurajom Mikušom a Peter Trška s Eduardom Šedivým.

Útočné trojice sa v piatok pripravovali tak, ako to avizoval kouč Zdeno Cíger už pred odletom do Nemecka. Center Libor Hudáček mal na krídlach Dávida Skokana s Vladimírom Draveckým, Mário Bližňák trénoval s Marcelom Haščákom a Michelom Miklíkom, Lukáš Cingeľ s Tomášom Hrnkom a Andrejom Kudrnom. Štvrtý útok tvorili Pavol Skalický, Jakub Suja a Andrej Šťastný.

Na ľade boli v piatok aj všetci traja brankári ako aj útočníci – Tomášovia Zigo a Matoušek, ktorí su zatiaľ mimo súpisku tímu SR. „Už nech to začne,“ povedal po tréningu kouč Cíger, ktorý výber brankára nechal na trénera gólmanov Petra Kosu.

„V sobotu proti Talianom musíme predvádzať svoju hru a byť disciplinovaní,“ dodal Zdeno Cíger. „Už sa všetci tešíme. Verím, že sme dobre pripravení a v sobotu to ukážeme na ľade. Ak predvedieme našu hru, mali by sme bez problémov zvíťaziť,“ myslí si Miklík.

Center prvého útoku Libor Hudáček vie, že Taliani sa budú snažiť Slovákom čo najviac znepríjemniť zápas. „Budú brániť. Pripravíme sa na to a verím, že hneď v prvom súboji nezaváhame. Dúfam, že v prvej tretine strelíme nejaké rýchle góly a bude pokoj,“ prezradil.

Jeho starší brat Július v sobotu začne v slovenskej bránke. „Pripravujeme sa na sobotu tak ako na každého protivníka. Je jedno, či sú to Švédi alebo Taliani. Mali sme už všeobecný rozbor súpera, ako zakladá útok, hrá v presilovkách či oslabeniach. Ešte si pozrieme špeciálne video s trénerom brankárov, ktorý sledoval oba ich prípravné súboje proti USA aj Slovinsku,“ povedal.

Čerstvý otec Marcel Haščák necíti pred štartom MS nervozitu. "Pár stretnutí na MS už mám za sebou. Sme dobre pripravení a tešíme sa na kolotoč zápasov,“ poznamenal Marcel Haščák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #MS v hokeji 2017