Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák berie vyradenie športovo, Bakoša vylieči zo sklamania dcérkin úsmev

Väčšia časť hráčov v utorok večer opúšťala kabínu slovenskej hokejovej reprezentácie šťastná a spokojná, že si ich tréner Zdeno Cíger vybral do kádra na majstrovstvá sveta do nemeckého Kolína nad Rýnom. Boli však aj traja takí, ktorí zostali po zverejnení konečnej nominácie smutní.

03.05.2017 13:24
martin bakoš, Foto: ,
Martin Bakoš.
debata

Lukáš Kozák, Martin Bakoš a Patrik Lušňák túto informáciu niesli statočne, ale do reči im príliš nebolo.

"Musíme to brať profesionálne. Ja sa na to tak pozerám a beriem to športovo. Dopredu som sa nezamýšľal nad tým, aké sú moje šance dostať sa na šampionát. Zobral som to ako hotovú vec, taký je život. Tréner si nás troch, ktorí nejdeme na MS, zavolal individuálne, a povedal nám to. Pri oznamovaní nominácie v kabíne sme to teda už vedeli,“ prezradil obranca Lukáš Kozák.

Sezónu začínal v Dukle Trenčín, neskôr hral v KHL za Medveščak Záhreb a napokon sa podieľal na nečakanom prieniku rodného Martina do semifinále play off slovenskej Tipsport ligy.

Dvadsaťpäťročný bek v minulosti štartoval na MS dorastencov aj juniorov, na seniorský šampionát si teda musí počkať minimálne rok. Nemá však ťažké srdce na kouča Cígera, ktorý si ho nevybral na prestížny turnaj. "Tréner mi nemusí vysvetľovať, prečo ma nevybral. Taká je jeho úloha aj spolu s ďalšími členmi realizačného tímu, oni si vyberajú hráčov,“ pokračoval. Na prvú polovicu mája si Lukáš Kozák nerobil plány, teraz bude mať menej očakávané voľno.

zväčšiť Lukáš Kozák v súboji s Fínom Joonasom... Foto: SITA, Ivan Fleischer
Lukáš Kozák, Joonas Kemppainen Lukáš Kozák v súboji s Fínom Joonasom Kemppainenom.

"Plán na najbližšie dni ani týždne nemám, ale isto chcem ísť na dovolenku. Chlapcom na MS budem držať prsty, veď reprezentovať budú celú našu krajinu. Človeka síce zamrzí, že tam nie je s nimi, ale tak to funguje,“ doplnil Kozák.

O dva roky starší Martin Bakoš nemá za sebou zlú sezónu. Zahral si v nej za čínsky klub Červená hviezda Kchun-lun aj v play off KHL. Na svetovom šampionáte sa však tentokrát nepredstaví, aj keď na tom predchádzajúcom hral v prvom útoku.

"Rozhodnutie trénera ma nešokovalo úplne. Už cez víkend som to akoby tušil. Hrám hokej už nejaký čas, videl som to. Určite na reprezentáciu nezanevriem, veď také veci sa dejú. Vždy, keď budem v budúcnosti môcť, do národného tímu aj rád prídem,“ povedal odchovanec spišskonovoveského hokeja a pred odchodom zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu prezradil aj recept na liečbu svojho sklamania a smútku: "Prídem domov za malou dcérkou, tá sa usmeje, a hneď mi bude lepšie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Martin Bakoš #Patrik Lušňák #Lukáš Kozák #MS v hokeji 2017