Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Dravecký si bude Kolín pamätať na celý život

Dva dni si oddýchol doma s najbližšími, pobalil sa a už sa teší na blížiaci sa hokejový šampionát.

02.05.2017 21:00
vladimír dravecký, slovensko Foto: ,
Vladimír Dravecký.
debata

Kapitán slovenskej reprezentácie Vladimír Dravecký má na Kolín prevažne pekné spomienky. Pred siedmimi rokmi práve tam debutoval na majstrovstvách sveta. V súčasnom kádri Zdena Cígera je jediným hráčom z vtedajšej partie Glena Hanlona.

„Bol to pre mňa vtedy veľký zážitok, veď šlo o moje prvé MS. Vtedy som sa na šampionát nesmierne tešil a zhodou náhod sa tam teraz vraciam. Dúfam a verím, že postúpime zo skupiny. Pôjdeme zápas za zápasom. Na trénera Hanlona mi ostali len pekné spomienky,“ prezrádza 31-ročný útočník. Čo mu prvé napadne pri spomienke na šampionát spred siedmich rokov?

„Jasné, že prehra s Dánmi 0:6. Bol to jednoducho nešťastný zápas. Dánom padlo v prvej tretine všetko a ich rýchla kanonáda poznačila zvyšný priebeh zápasu. Bývajú aj také stretnutia. Dúfam, že sa to už nebude opakovať. Napriek tomu som si majstrovstvá sveta v Kolíne užíval. Dovtedy som nevedel, o čom to je. Keď vás prvý raz zoberú na šampionát, je to akési zadosťučinenie za vašu dovtedajšiu robotu. Hráč pocíti, že asi naozaj robil niečo správne. Ide o niečo, čo si potom pamätáte celý život,“ vysvetľuje.

Hoci v pamäti fanúšikov utkvela najmä hanebná prehra s Dánmi, Dravecký pripomína, že Slováci vtedy s mladým a neskúseným kádrom odohrali na turnaji viacero dobrých zápasov. „Hneď na úvod sme prehrali s Rusmi po dobrom výkone 1:3, pričom posledný gól sme dostali do prázdnej bránky. Následne sme zvládli zápasy s Bieloruskom aj Kazachstanom a vybuchli s Dánskom. Na záverečné dva súboje s Fínskom a Nemeckom nás posilnil Miro Šatan. S Fínmi sme bojovali, no nevyšlo to. Šanca na postup bola ešte aj v poslednom zápase, ale Dennis Endras vtedy chytal vynikajúco. Šampionát mu vyšiel, vyhlásili ho za MVP. Nemcom sme podľahli 1:2,“ spomína Dravecký.

V pamäti mu utkvel krásny štadión a pekné centrum mesta. „Marí sa mi, že celý čas bolo zlé počasie,“ usmeje sa. Tentoraz ho do Kolíne prídu povzbudiť aj najbližší. „Syn Vladko sa veľmi teší. Vlani na šampionáte neboli, lebo manželka bola tehotná. Teraz si vyberú nejaké zápasy a prídu nás povzbudiť. O to ľahšie bolo teraz lúčenie,“ dodáva.

Potešilo ho, že mužstvo vyhralo v rámci prípravy ostatné tri zápasy a dobre sa tak naladilo pred MS.

„V Nórsku sme podali dobré výkony a každé víťazstvo mužstvu po psychickej stránke pomôže. Pre nás je najdôležitejší tímový duch. Príliš nepremýšľame nad ambíciami, sústreďujeme sa len na najbližší zápas. Uvidíme, čo nám to prinesie. Nemáme hviezdu a aby mohol niekto vyniknúť, musí zahrať celé mužstvo výborne,“ naznačuje.

Prvý zápas odohrajú Slováci v sobotu o 16.15 s Tali­anskom. „Nebude to jednoduché. V A-kategórii už nie sú slabé mužstvá. Zopakujem to, čo hovorím často – keď budeme poriadne korčuľovať, tak vyhráme,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Dravecký #MS v hokeji 2017