Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Chára dá prednosť rodine. Na MS do Petrohradu nejde ani Ďaloga

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára neposilní slovenský reprezentačný výber na tohtoročných majstrovstvách sveta v Rusku.

10.04.2016 20:49
Pavol Demitra, Slovak Stars, St. Louis Blues... Foto: ,
Zdeno Chára.
debata (127)

Po tom, čo sa jeho klubový zamestnávateľ Boston Bruins neprebojoval do play-off v zámorskej NHL, zavolal kapitánovi „medveďov“ generálny manažér slovenskej reprezentácie Róbert Švehla. „Zdenovi a jeho manželke sa nedávno narodili dvojičky, ktoré si vyžadujú veľa starostlivosti. Zdeno sa ospravedlnil, ale Slovensko na MS v Rusku reprezentovať nebude. Jeho prioritou je rodina a my jeho postoj plne chápeme a rešpektujeme,“ citoval oficiálny web SZĽH slová Róberta Švehlu.

Okrem tridsaťdeväťročného trenčianskeho rodáka si na šampionáte nezahrá ani obranca Kazane Marek Ďaloga, ktorého problémy s kolenom pretrvávajú aj naďalej.

V prípade vyradenia v prvom kole play off v NHL je ochotný reprezentovať Tomáš Jurčo, s Tomášom Tatarom sa generálnemu manažérovi zatiaľ nepodarilo spojiť. Už skôr bolo známe, že k tímu sa ešte pred začiatkom majstrovstiev sveta pridajú Marko Daňo a Martin Marinčin, definitívne áno čaká Švehla od Andreja Sekeru, s ktorým boli predbežne dohodnutí, ale čakali na koniec základnej časti v NHL.

127 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Chára #Marek Ďaloga