Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký: Hrali sme najlepší hokej. Škoda, že sme nezískali viac bodov

Hokejisti Slovenska sa v súboji s Ruskom vypli k výbornému výkonu a favoritovi boli vyrovnaným súperom. Nakoniec však brali len bod za prehru 2:3 po predĺžení.

10.05.2015 23:16
tomáš kopecký, repre, MS 2015, Foto: ,
Kapitán slovenskej reprezetácie Tomáš Kopecký.
debata (1)

„Trochu nás upokojil prvý gól. Rozhodne sa nemáme za čo hanbiť. Samozrejme, dva alebo tri body by boli krajšie a lepšie, ale klobúk dole pred celým mužstvom. Proti špičkovému tímu sme podali vynikajúci výkon a nechýbalo veľa. V tretej tretine sme trafili dve alebo tri žŕdky. Ideme však ďalej,“ tvrdil po zápase pre slovenské médiá kapitán národného tímu Tomáš Kopecký.

Ako ste videli situáciu pred vašim prvým gólom?
Rišo Pánik to super zatiahol do pásma a posunul mi dole puk. Obranca, ktorý ma mal strážiť, nebol dosť blízko a videl som Dravca (Vladimíra Draveckého) korčuľovať do bránky. Z otočky som sa snažil pomedzi jeho nohy alebo okolo neho vystreliť. Brankár to nečakal a strela ho zaskočila.

Potvrdilo sa, že proti silnejším tímom sa vám hrá lepšie?
Áno. Je to síce náročnejšie, ale všetci sme celý zápas dreli. Škoda, že nám vypadol Tomáš Jurčo, ale Paťo Lušňák ho výborne zastúpil. Každý hral na hranici svojich schopností a tak to má byť. Potrebujeme totiž výborný výkon od každého jedného hráča.

Podalo Slovensko proti Rusom najlepší výkon na turnaji?
Dalo by sa povedať. (po chvíľke premýšľania) Áno, bol najlepší.

Beriete gól proti Rusom ako satisfakciu za to, že vás tréner na jeden zápas proti Nórsku posadil na tribúnu?
Vždy sa snažím rovnako. Niekedy vám to padne, inokedy nie. Bojovnosť tam však je vždy. Niekedy strieľate do prázdnej bránky a brankár ešte vytiahne zázračný zákrok, inokedy dáte takýto gól. Satisfakciou pre mňa je skôr to, že sme hrali výborne a každý jeden bojoval.

Veríte ešte v postup do štvrťfinále?
Samozrejme. Prečo nie? Vieme, že musíme naplno zabojovať s Američanmi. To sme však vedeli už pred zápasom s Rusmi. Verím, že vydarený zápas s Rusmi nás nakopne a budeme si viac veriť. Videli sme, že môžeme hrať aj s Ruskom vyrovnaný zápas. Kúsok šťastia a mohli sme mať viac bodov.

Budete držať v pondelok palce Fínom proti Bielorusom?
Priznám sa, že ani neviem, aká je presne situácia v tabuľke. Samozrejme, zápas si asi pozrieme, ale myšlienkami už budeme na zápase s Amerikou. Azda budeme mať o čo hrať.

Stíhate počas zápasov vnímať atmosféru v hľadisku?
Keď chcete byť plne koncentrovaný na zápas, tak sa to príliš nedá. Ľudí síce počujete, ale musíte sa snažiť vytesniť to z hlavy. Na lavičke však vždy postrehnete, najmä pri nejakej šanci, že atmosféra v hľadisku je krásna.

Neboli ste toľko vylučovaní, ako v predošlých zápasoch. Zdôrazňoval vám to tréner pred zápasom?
Rusi majú vynikajúce presilovky, takže presne to sme si hovorili. Škoda prvého gólu, možno sme to tam mohli aj zblokovať, ťažko povedať. Treba sa obetovať. Zahrali to však výborne. Aj vďaka tomu, že sme neboli veľa vylučovaní, mohli sme so súperom hrať vyrovnanú partiu.

Ako sa vám pozdávala premiéra Júliusa Hudáčka v bránke?
Bol perfektný. Prvú tretinu nás najmä on držal v zápase. Dal nám šancu na zisk bodov. Viac od brankára čakať nemôžete. Odchytal skvelý zápas.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Tomáš Kopecký #ruská hokejová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...