Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V psychike problém nie je. Len musíme viac strieľať, vraví Viedenský

Súper ich prestrieľal a mal herne navrch, no do 50. min držali slovenskí hokejisti s Fínmi bezgólový stav. Potom však dvakrát inkasovali v priebehu piatich minút a už nemali dosť síl na zvrátenie výsledku. Po zásahu Komarova do prázdnej bránky nakoniec prehrali 0:3.

10.05.2015 07:00
Viedenský, Saros Foto: ,
Marek Viedenský v súboji s klubovým spoluhráčom Juuse Sarosom.
debata (3)

„Do polovice tretej tretiny sme boli spokojní. Hrali sme dobre. Nemali sme priveľa vylúčených a držali sme sa naordinovaného systému. Potom nám však Fíni dali gól a rýchlo po ňom aj druhý. Skúsili sme to ešte zvrátiť, ale nepodarilo sa. Šanca dať dva góly pri hre bez brankára nie je nikdy vysoká. Navyše, my nedávame góly vôbec,“ tvrdí center národného tímu Marek Viedenský.

Trúfnete si povedať, prečo strieľa mužstvo málo gólov?
To naozaj neviem, možno máme zlé hokejky. Ozaj neviem. Mrzí nás to. Netlačíme sa do bránky a nestrieľame vtedy, keď tam niekto cloní. To je náš najväčší problém.

Vraveli ste, že ak nastúpi mladý brankár Juuse Saros, máte na neho niečo pripravené z klubu. Váš recept neplatil?
Hovoril som chalanom, čo na neho platí, ako majú strieľať. Bohužiaľ, sme to nerobili. Keď vidí strelu alebo ste pri nájazde pomalý, tak si s tým poradí. Je totiž veľmi rýchly, vždy čaká do posledného momentu a potom to chytí. Už vo svojom nízkom veku je to vynikajúci brankár. Potvrdil to, keďže vychytal Fínom víťazstvo.

V defenzíve ste hrali obstojne, ale vpredu to bolo slabšie. Nevyzýval vás tréner k častejšej streľbe?
Musíme strieľať oveľa viac. Nedostávali sme sa do dobrých šancí a keď už áno, tak sme prepásli správny okamih na zakončenie alebo netrafili bránku. Musíme to napraviť.

S Rusmi už teraz vyhrať musíte.
Vieme o tom. Teraz potrebujeme vyhrať oba zvyšné zápasy – proti Rusom aj Američanom – aby sme postúpili. To je jasné. Sme na tom horšie ako Bielorusi.

Máte na nich nejaký recept?
Najmä musíme streliť góly. Bez nich to nepôjde.

Bude ďalší zápas najmä otázkou psychiky?
Proti Fínom sme odohrali dobrý zápas, len musíme viac strieľať. Psychicky sme na tom dobre, tam problém nie je. Na majstrovstvách sveta je každý zápas veľmi dôležitý. Či vyhráte alebo prehráte, okamžite sa všetko uberá iným smerom. Ukázalo sa to na našej prehre s Nórskom, po ktorej sme sa ocitli mimo postupových pozícií do štvrťfinále.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #fínska hokejová reprezentácia #Marek Viedenský