Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od úvodu hráme akoby play off. Na tabuľku sa radšej nepozriem, tvrdí Laco

Najlepším hráčom Slovenska bol v zápase proti Fínsku brankár Ján Laco. Z veľkého množstva striel inkasoval iba dvakrát, tretí gól padol do prázdnej bránky.

09.05.2015 19:10
Ján Laco Foto: ,
Ján Laco.
debata (2)

„Hrali sme vyrovnanú partiu, v závere sme však spravili chyby, ktoré rozhodli,“ zhodnotil stretnutie, v ktorom mali niekoľko šancí aj Slováci.

„Fíni na tomto šampionáte dokazujú, že im to vzadu funguje. Zrejme bolo ťažké sa dostať čo i len do príležitostí,“ myslí si Laco. ten po prvom inkasovanom góle strčil do bránky v smere proti rozhodcovi a mohol byť rád, že neuvidel osoby trest.

„Sú to emócie, bol som presvedčený, že to bola vysoká hokejka,“ tvrdil. Ale nebola, arbitri po porade s videorozhodcom usúdili, že fínsky hráč puk tečoval v súlade s pravidlami.

Situácia Slovákov je od tejto chvíle priam kritická. Na to, aby postúpili zo skupiny, im už jedno víťazstvo takmer s určitosťou stačiť nebude. „Ale my máme ešte dva zápasy a urobíme pre to všetko, aby sme uspeli. Až potom budeme hodnotiť,“ tvrdil priamo po zápase.

Zostávajúce dva zápasy proti Rusku a USA budú takmer zápasmi play off. „My už hráme od začiatku play off. Vedeli sme, co nás tu čaká, sme v pozícii, že hráme stále na doraz,“ poznamenal.

Brankár Barysu Astana je presvedčený, že duel proti Fínsku rozhodol práve tento prvý gól. „Bolo to o prvom góle. Ktovie, ako by to dopadlo, ak by ho nedali,“ dodal.

Na tabuľku sa večer nepozrie, tuší, že nebude podľa jeho predstáv. „To radšej nie,“ zasmial sa na záver.

2 debata chyba