Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nóri zdolali aj Slovincov, Dáni dlho vzdorovali Američanom

Nórska hokejová reprezentácia po stredajšom triumfe nad Slovenskom 3:2 na 79. majstrovstvách sveta v Česku dosiahla ďalších úspech, keď v piatok popoludní zdolala slovinský výber 3:1.

08.05.2015 18:33 , aktualizované: 22:36
Nórsko - Slovinsko Foto: ,
Slovinský útočník Tomaz Razingar medzi nórskym obrancom Niklasom Roestom (vľavo) a brankárom Larsom Haugenom.
debata (3)

Na presilovkový presný zásah Thoresena z 9. min síce odpovedal v úvode druhej časti Muršak, ale góly Bastiansena a Hölosa v početnej výhode už zostali bez odpovede zo slovinskej strany.

Nóri majú po piatku na svojom konte už šesť bodov, iba o jeden menej ako Slováci. Slovinci neuspeli ani v piatom súboji na šampionáte a bez bodu sú na dne tabuľky základnej B-skupiny.

B-skupina (Ostrava):

Slovinsko – Nórsko 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

  • Góly: 21. Muršak (A. Kopitar) – 9. Thoresen (M. Olimb, Hölos), 24. Bastiansen (K. A. Olimb, Sörvig), 39. Hölos (M. Olimb, Thoresen)
  • Vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stricker (Švaj.), Vinnerborg – Dahmén (obaja Švéd.), Semjonov (Est.), 8812 divákov

Dáni dlho vzdorovali Američanom, no nezískali ani bod

Hokejoví reprezentanti USA zvíťazili nad výberom Dánska tesne 1:0. V ostravskej ČEZ aréne sa skóre menilo len v 28. min – Nelson obkorčuľoval bránku súpera a zasunul puk do odkrytej svätyne Dánov. Severania v záverečnej hre bez brankára neuspeli so snahou o vyrovnanie a predĺženie duelu.

Američania sa víťazstvom priblížili k postupu do play-off, na svojom konte majú 12 bodov a sú priebežným lídrom „béčka“. Dánom patrí predposledná siedma pozícia s jediným bodom na konte, ktorý získali zo stretnutia proti Slovákom.

USA – Dánsko 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

  • Gól: 28. Nelson
  • Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hodek (ČR), Olenin (Rus.) – Tosenovjan (ČR), Mills (Kan.), 8812 divákov
3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovinská hokejová reprezentácia #americká hokejová reprezentácia #dánska hokejová reprezentácia #nórska hokejová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...