Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bližňák: Musíme hrať päť na päť, v tom je naša sila

Slovenskí hokejisti nezvládli štvrtý duel na MS v Ostrave. Hoci prvý raz na turnaji strelili prvý gól, nakoniec Nórom podľahli 2:3.

07.05.2015 05:00
Mário Bližňák Foto: ,
Mário Bližňák.
debata (9)

Zverenci Vladimíra Vůjtka si vypracovali dvojgólový náskok, no trestuhodne oň prišli. „Za stavu dva nula sme mali hrať rovnako, ako dovtedy a pridať tretí gól. No ustúpili sme a čakali, čo sa bude diať. Dostali sme gól a rýchlo po ňom aj druhý a už bolo zle. Akoby sme sa báli o výsledok. Potom prišli vylúčenia, polovica mužstva sa nedostala do hry a už to nešlo,“ hovorí center Mário Bližňák.

Súper vám strelil dva góly v presilovkách. Prečo vám nevychádza hra v oslabení?
Všetky mužstvá dnes hrajú presilovky jednoducho. Pošlú puk na obrancu a ten strieľa. Tak dostávame góly. Nám to však takto nepadá. Asi súperi lepšie blokujú strely ako my. Teraz nás čakajú tri ťažké zápasy a ešte je všetko možné. Nevzdávame sa.

Je pre vás sedem bodov zo štyroch zápasov málo?
Chceli sme všetky štyri zápasy vyhrať. Čo už. Nevadí, turnaj je ešte dlhý. Hoci nás čakajú nároční súperi, nevzdávame sa. Uvidíme, ako to bude.

Čo musíte zmeniť, aby ste vyhrali zápasy proti silným súperom?
Nesmieme byť často vylučovaní a nesmieme sa báť. Treba hrať normálne dopredu a nie len brániť.

Iste dobre viete, že teraz potrebujete vyhrať minimálne jeden náročný zápas.
Uvedomujeme si to. Máme teraz dva dni voľna, takže si najprv oddýchneme a rozoberieme videá zo zápasov. Už nemáme čo stratiť. Veľakrát v minulosti sme ukázali, že proti silným súperom sa nám hrá ľahšie. Azda to bude platiť aj tento rok.

Budete pod menším či väčším tlakom?
Musíme ísť do zápasov s tým, že potrebujeme získať body, lebo teraz sme ich stratili. Keby sme chceli len brániť, tak si nás rozhodia. Musíme hrať dopredu a nebáť sa.

Prekvapili vás niečím Nóri?
Ničím. V úvode sme splnili, čo sme si zaumienili. Šli sme do vedenia, ale potom sme akoby prestali hrať. Musíme hrať čo najviac päť na päť, v tom je naša sila. Keď rotujeme štyri vyrovnané päťky. Keď totiž hráme v oslabení, hráči sa dostávajú z tempa a je to horšie.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Mário Bližňák #nórska hokejová reprezentácia