Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký: Ukázali sme silu mužstva

Opäť získali len dva body. No sú za ne vďační. Hokejisti Slovenska zdolali Bielorusov 2:1 po predĺžení. Oba góly Slovákov strelil Andrej Meszároš.

03.05.2015 19:47 , aktualizované: 20:04
Tomáš Kopecký Foto: ,
Tomáš Kopecký.
debata

„Mali sme sobotňajší zápas v nohách. Prvú tretinu sme hrali trochu ustráchane. Dôležité je, že máme dva body. Musíme sa z nich tešiť. Ukázali sme silu mužstva. Naša vôľa a úsilie boli väčšie ako u súpera. Zaslúžene sme vyhrali, no už myslíme na ďalší dvojzápas. Ukážeme si, čo bolo dobré a čo zlé. Brankár Bieloruska chytal vynikajúco. V presilovkách sme mali obrovské šance, ale všetko chytil,“ vravel po stretnutí kapitán mužstva Tomáš Kopecký.

Prečo opäť nevyšiel ideálne začiatok?
Hovorili sme si o tom aj v kabíne. Chceli sme hrať tak, ako v tretej tretine s Dánmi. No začali sme znova trochu ustráchane. Na veľkom klzisku treba hrať viac s pukom. Tak nám gól nedajú.

Čo musíte zmeniť v presilovkách?
Dať v nich gól. To jediné treba zmeniť. Mali sme tam šance. Aj spoza bránky sme sa pred ňu správne tlačili. Musíme v tom pokračovať a byť trpezliví. Verím, že v ďalšom zápase už dáme v presilovke nejaké góly.

Pomôže v presilových hrách Tomáš Tatar?
Tomáš je veľmi šikovný hokejista. V Detroite hrával v presilovkách na modrej. Vie si nakorčuľovať do stredu, odkiaľ vie výborne vystreliť. Má super strelu. Dokazoval to v NHL, kde dal v sezóne veľa gólov. Spoliehame sa aj na neho.

Čo spravia dve vydreté víťazstva s mužstvom?
Psychicky nás podporia. Máme však pred sebou ešte skoro celý šampionát. Netreba lietať vysoko v oblakoch. Ideme ďalej skromne.

Ubránili ste všetky oslabenia. Bol práve to kľúč k víťazstvu?
Bolo to dosť náročné. Chvalabohu, sme to zvládli. Naším najlepším hráčom v oslabení bol Janko Laco (smiech). Hrali sme v nich jednoducho, snažili sa vyhodiť puk, aby sme Jankovi trošku pomohli. Keď na tomto veľkom klzisku ostanete dlhšie ako minútu, zatavíte sa a dlho sa z toho na striedačke spamätávate. Treba krátke a intenzívne striedania. Máme štyri vyrovnané päťky, každá vie rozhodnúť duel.

Čo hovoríte na kanonádu Andreja Meszároša?
Ešte som ho takto strieľať nevidel. Krásne to trafil dvakrát pod vyrážačku. Vtedy brankár nemá šancu. Nevedel som, že to boli jeho prvé góly v reprezentácii. Teraz zabral on, v sobotu nás potiahla štvrtá formácia. Tak to má byť. Nabudúce je zase rad na niekom inom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kopecký #Slovensko - Bielorusko