Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Haščák, Hrivík a Marcinko proti Švédom nenastúpia. Ležia s teplotou

Na piatkovom rozkorčuľovaní hokejistov Slovenska pred večerným zápasom proti Švédsku chýbala na ľade štvorica hráčov: útočníci Marek Hrivík, Marcel Haščák, Tomáš Marcinko a obranca Ivan Švarný.

16.05.2014 11:09 , aktualizované: 12:13
Marek Hrivík Foto: ,
Marek Hrivík.
debata (2)

„Trio útočníkov má zápal dýchacích ciest, virózu, zvýšenú teplotu a bolesti hrdla a proti Švédom určite nenastúpia. Urobíme všetko, aby sme ich dali dokopy na ďalšie stretnutia. Ak však budú mať naďalej tieto príznaky, nemôžeme ich pustiť do zápasov,“ informoval lekár slovenského tímu Ján Grauzel.

Optimistickejšia je predpoveď u Ivana Švarného, ktorý by mohol proti Švédom vykorčuľovať na ľad. „Predpoludním mal individuálnu prípravu a večer sa po rozcvičke rozhodneme, či bude môcť hrať,“ doplnil Ján Grauzel.

Mierne príznaky ochorenia sa u trojice útočníkov prejavovali už aj v predchádzajúcich dňoch, teraz sa ich stav zhoršil. Hrivík, Marcinko i Haščák sú už samostatne na izbách a podrobujú sa liečbe. Ako prvý ochorel Hrivík, postupne sa k nemu pridali ďalší. „Príznaky sa objavovali už dva či tri dni dozadu. K šíreniu choroby mohlo prispieť aj počasie, keďže rozptyl je momentálne slabý. Hráči sú oddelení od kolektívu. Robíme, čo sa dá. Ťažkosti majú v Minsku aj iné tímy, u nás sú respiračného charakteru,“ doplnil Ján Grauzel. V českej reprezentácii robí problémy črevná viróza, v slovenskej je choroba iného charakteru. Oba tímy pritom bývajú v rovnakom hoteli a majú aj tú istú stravu.

„Útočníci večer nenastúpia, u Švarného ešte uvidíme. Nemáme ani dvanásť útočníkov, proti silnému tímu Švédska budeme musieť improvizovať počas celého zápasu. Chytať bude Ján Laco. Rozpadla sa nám tretia formácia s Marcinkom a Haščákom, Hrivík si v prvej formácii tiež odohral svoje. Je to veľká strata, majú horúčky tridsaťosem a viac,“ informoval tréner Vladimír Vůjtek. Dodal, že Slováci uzavreli súpisku – dopísali na ňu obrancu Vadimíra Mihálika.

Predpokladaná zostava SR na zápas proti Švédsku: J. Laco – K. Sloboda, Marek Ďaloga, J. Valach, Švarný, J. Brejčák, Marinčin, Čerešňák, V. Mihálik – Šatan, Viedenský, L. Nagy – Miklík, J. Mikúš, Tatar – D. Skokan, A. Šťastný, Réway – Pánik, Tybor

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Haščák #Marek Hrivík #Tomáš Marcinko