Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzi spravili pre víťazstvo viac

Zápas proti Francúzom mali chlapci jednoznačne vyhrať. Asi málokto čakal, že zdolajú Čechov a Kanaďanov, to by bolo čosi naviac, ale tu išlo o "povinné" víťazstvo. Od začiatku to nebol pekný zápas, ale vyvíjal sa pre nás dobre. Viedli sme 3:1.

12.05.2014 19:14
Marián Bezák Foto:
Marián Bezák.
debata (1)

Zbytočnými chybami a vylúčeniami sme posadili súpera na koňa a rozpadla sa nám koncepcia. Chlapci sa trápili. Naopak, psychická výhoda bola po dvoch rýchlych góloch na strane Francúzov. V takých chvíľach musíte mať aj trochu šťastia, aby ste sa skoncentrovali a dali víťazný gól.

Mali sme vynikajúcu príležitosť vyriešiť to – presilovú hru o dvoch hráčov. Bohužiaľ to hráči nevyužili. Boli pod značným stresom, uvedomovali si, že veľmi potrebujeme streliť gól. Francúzi hrali obetavo a ubránili to. Tam bol zlom. Pri víťaznom góle na 4:3 mali priveľa priestoru pred bránkou. Treba ho vyčistiť. Celkovo sa Francúzi príliš ľahko dostávali pred našu bránku. Chýbala nám väčšia agresivita od obrancov. Francúzi prejavili úžasnú vôľu po víťazstve. Spravili preň viac ako naši.

Opäť sa ukázalo, že hráme lepšie proti silným súperom. Veľmi dobre sme zahrali s Čechmi, slušne s Kanadou. To, že sme všetky zápasy prehrali v tretej tretine však niečo signalizuje. Stav tri jedna jednoducho musíme udržať, obzvlášť v takom dôležitom zápase. Príliš skoro sme sa báli o výsledok, Francúzi to využili a šli do našich ako osy.

Zo zbabraného zápasu sa musia hráči poučiť, ale nesmie im to ostať príliš dlho v hlave. Systém turnaja je neúprosný, nie je čas rozmýšľať nad tým, čo sa stalo. V tíme sú samí šikovní hokejisti a majú dostatok morálky a vôle. Iste si uvedomujú, že pustiť zápas zo stavu 3:1 a prehrať tretiu tretinu 0:4 je priveľký luxus. Nesmie sa to zopakovať. Verím, že v sebe nájdu dostatok morálnych síl a odhodlania, aby v ďalších zápasoch výkonmi i výsledkami dokázali, že proti Francúzsku šlo len o zakopnutie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 v hokeji #Ako som to videl ja #Marián Bezák