Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrivík nabáda k zmene myslenia

Slovenskému hokejistovi Marekovi Hrivíkovi sa len veľmi ťažko zaspávalo po sobotňajšej prehre s Kanadou na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku. Ešte aj deň po zápase mu bolo ľúto tretej tretiny, v ktorej zámorský výber strhol víťazstvo 4:1 na svoju stranu.

11.05.2014 16:10
Marek Hrivík Foto: ,
Marek Hrivík.
debata

„Neteší nás to, je to už za nami. Rozobrali sme si ten zápas, potrebujeme sa viac sústrediť na koncovky. Máme dosť kvalitných hráčov, aby sme v nich nezlyhali opäť,“ rozhovoril sa po nedeľňajšom tréningu Marek Hrivík.

Dvadsaťdvaročný žilinský odchovanec priznáva, že hráči sa učia na vlastných chybách. Na nedostatok skúseností sa po prvých dueloch na šampionáte nechce vyhovárať, keďže všetci z reprezentantov už odohrali mnoho náročných zápasov.

„Každý v našom okolí hovorí o tom, že nečakal ten jeden bod zo zápasu s Českom. V prvých dvoch súbojoch sme však videli, že vieme hrať s každým. Musíme len zmeniť mentalitu a pozerať sa na seba. Musíme myslieť, že chceme vyhrať každý zápas a môžeme ho aj vyhrať. Ak by sme získali v predchádzajúcich súbojoch viac bodov, mali by sme ešte viac sebadôvery. Teraz máme už pomaly nôž na krku, takže to bude oveľa ťažšie,“ priznal Hrivík.

Hokejista tímu AHL Hartford Wolf Pack vykorčuľuje aj na pondelkový duel s Francúzskom v pozícii prvého centra slovenského mužstva. Súboj s krajinou „galského kohúta“ bude preňho premiérovým. "S francúzskym hokejom nemám nijakú priamu skúsenosť. Určite to bude nepríjemný súper.

Podcenenie je najhoršia vec, ktorá sa nám môže prihodiť. Dôležitý bude dobrý pohyb, Francúzi budú pozorne brániť, bojovať a hrať dravo. My musíme využívať tieto atribúty a pridať k nim naše skúsenosti," dodal Marek Hrivík.

Rodák z Čadce hráva v prvom útoku so skúsenými veteránmi Miroslavom Šatanom a Ladislavom Nagyom. S pribúdajúcimi zápasmi si začínajú na ľade rozumieť, aj keď sa ešte v niektorých momentoch hľadajú. „Musíme premieňať viac šancí, využívať presilovky, častejšie strieľať. Mali sme príležitosti, ale potrebujeme ich aj využívať,“ uviedol hokejista, ktorý neprešiel draftom NHL.

Azda najväčšou slabinou slovenského výberu sú momentálne vhadzovania. V súbojoch s Českom a Kanadou slovenskí hráči v tejto činnosti za súpermi zaostávali. „V prvom stretnutí to bolo skutočne zlé, v druhom už lepšie. Sú to dôležité momenty, je potrebné sa na nich sústrediť,“ tvrdí center, ktorému to ide zo Slovákov na vhadzovaniach momentálne najlepšie.

odkaz
Bielorusko, pútanie
debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík #MS v hokeji 2014