Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Růžička má kompletný káder. Jágr i Červenka proti Slovákom nastúpia

Tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička môže spávať spokojnejšie, v utorok trénovali s mužstvom aj Jaromír Jágr s Romanom Červenkom, ktorí by mali byť ofenzívnymi oporami jeho tímu na majstrovstvách sveta v Bielorusku.

07.05.2014 09:14
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

Do piatkového úvodného súboja so Slovenskom by mali byť obaja v poriadku.

Jágr si na minulotýždňových Švédskych hrách v Štokholme poranil stehenný sval. V utorok strávil na ľade pätnásť minút, zapojil sa do dvoch cvičení a potom odišiel do šatne, kde si ho vzal do opatery fyzioterapeut Pavel Kolář. Červenka má za sebou dlhšiu pauzu, naposledy hral pred vyše týždňom vo Švajčiarsku. Už vtedy bol nachladnutý, potom zaľahol do postele s chrípkou a vynechal aj posledný turnaj Euro Hockey Tour v Štokholme.

„Mám ešte zápal spojiviek, dostalo sa mi to do očí. Beriem kvapky, ale chcem trénovať, pretože som dlho nebol na korčuliach,“ vyhlásil podľa webu hokej.cz Červenka a pokračoval: „Súboj so Slovenskom je o pár dní, nebude to jednoduché. Čo sa dá robiť? Verím, že mi pomôžu chlapci z tímu, musím sa do toho dostať. Už sa cítim celkom dobre.“

Tréner Růžička mal na utorňajšom večernom tréningu všetkých nominovaných hráčov. K tímu sa pripojili už aj finalisti Gagarinovho pohára i zámorské posily Jakub Kindl, Roman Polák, Vladimír Sobotka a Tomáš Hertl. Česi sa presunuli v stredu predpoludním do Minska, kde ich večer čaká prvý tréning.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Roman Červenka #MS 2014 v hokeji