Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvá strela, prvý gól. Viedenskému sa splnil sen

V zbierke trofejí troch slovenských hokejistov pribudol cenný exponát. Peter Čerešňák, Marek Hrivík i Marek Viedenský strelili v prípravnom zápase proti Lotyšsku (5:3) prvý gól v reprezentácii, obaja Marekovia dokonca pri premiére medzi seniormi.

02.05.2014 07:54
Marek Viedenský Foto: ,
Marek Viedenský a jeho veľká radosť z gólu.
debata

„Potrebujeme sa pred šampionátom naladiť, dúfam, že víťazstvo nám pomôže. Noc pred zápasom som nespal dobre, bol som unavený, ale zvládol som to,“ vravel Hrivík, ktorý pricestoval na Slovensko tento týždeň v pondelok. Spokojný bol aj jeho spoluhráč z útoku Viedenský.

„Dá sa povedať, že sa mi splnil sen. Nedúfal som, že z prvej strely dám premiérový gól, ale po takej prihrávke sa nedalo nedať. Ešte stále si zvykám na iný štýl hokeja, ale postupne sa do toho s Marekom Hrivíkom dostávame,“ skonštatoval po zápase.

„Hlavné je, že sme vyhrali a gól vždy poteší. Všetci hráme naplno, chceme ísť do Bieloruska a musíme to trénerovi skomplikovať, aby sa mu nevyberalo ľahko,“ pridal postreh mladý obranca Čerešňák. Aj jemu bude premiérový gól pripomínať puk.

Výkon nováčikov z nižšej zámorskej súťaže AHL (Hrivík hrá na farme New Yorku Rangers, Viedenský na farme San Jose) pochválil aj tréner Vladimír Vůjtek. „Potvrdili, že patria k talentom slovenského hokeja. Ešte potrebujú trochu času na aklimatizáciu, ale v zápase proti Lotyšom výrazne prehovorili do boja o miesto v nominácii na majstrovstvá sveta.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík #Marek Viedenský