Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák ide na operáciu a definitívne vynechá MS

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek nemôže počítať pre majstrovstvá sveta v Bielorusku (9. - 25. mája) s obrancom Dominikom Graňákom.

05.04.2014 10:56
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák.
debata

Zadák Dynama Moskva pre zdravotné problémy nepôjde ani na druhý vrcholný turnaj v sezóne. Stotridsaťdva­násobný reprezentant SR sa už definitívne vystrábil zo zranenia členka, pre ktoré vynechal zimné olympijské hry v Soči, ale najnovšie ho trápia problémy s ramenom.

„Dominik Graňák sa nezúčastní na majstrovstvách sveta. Musí ísť na operáciu,“ povedal pre športové spravodajstvo RTVS Góly – body – sekundy tréner Vladimír Vůjtek. Graňák dlhšie zvažoval zapojenie sa do prípravného reprezentačného kempu, po konzultáciách s lekárom národného tímu SR Vladimírom Luptákom zvolil operáciu.

Vicemajstrovi sveta z Helsínk 2012 sa po sezóne končí zmluva v Dyname Moskva, ktoré ako dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára v tejto sezóne neuspelo v 1. kole play-off nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy s Lokomotivom Jaroslavľ. V Diname je od roku 2011. V tejto sezóne odohral za moskovský klub dokopy 40 zápasov, v ktorých strelil šesť gólov a pridal rovnaký počet asistencií. Tridsaťročný Graňák reprezentoval Slovensko na všetkých majstrovstvách sveta v rokoch 2004 až 2012.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Graňák #MS v Bielorusku