Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan chce hrať na MS. Ak jeho štart odobrí lekár

Miroslav Šatan si možno zahrá na svojom dvanástom svetovom šampionáte. Hokejový veterán sa v piatok v Bratislave opäť stretol s reprezentačným trénerom Vladimírom Vůjtekom a prvýkrát aj s generálnym manažérom Ottom Sýkorom.

28.03.2014 14:03 , aktualizované: 17:10
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (5)

Šatan prejavil záujem zapojiť sa do prípravy na MS v Minsku, ak jeho účasť odobrí lekár. „Na budúci týždeň absolvujem lekársku konzultáciu ohľadom zdravotného stavu a po nej sa uvidí, ako na tom budem,“ citovala útočníka oficiálna stránka SZĽH.

Topoľčiansky rodák sa nevošiel do nominácie na olympijský turnaj v Soči. Ako jeden z dôvodov označili členovia realizačného tímu po olympiáde aj jeho nevyriešený spor so Zdenom Chárom. „Minulosť už neriešime, je to za nami,“ komentoval pre Pravdu Vůjtek. Šatan by sa mohol pridať k reprezentácii 7. apríla, krátko pred prípravnými zápasmi proti Rusku.

Na prvý kemp, ktorý sa začne v utorok v Banskej Bystrici, pozvali tréneri 22 hráčov. Chýba medzi nimi viacero hokejistov, ktorí boli v Soči a ich klubová sezóna sa skončila. „Michel Miklík sa pripojí k mužstvu o týždeň neskôr, Bartovič a Bližňák sa z účasti na šampionáte ospravedlnili, Branko Radivojevič sa tentoraz do nominácie nevošiel,“ vysvetlil český kouč.

Naopak, po dvoch rokoch sa v reprezentácii objaví útočník Ladislav Nagy. „Písalo sa, že je na čiernej listine, ale tá nikdy neexistovala. Pred dvoma rokmi sa ospravedlnil z majstrovstiev sveta pre zranenie, minulú sezónu nemal ideálnu, ale teraz hrá veľmi dobre. Boli sme sa na neho pozrieť vo Fínsku, kde bol oporou Jokeritu. Štatistiky sú veľavravné. Dosiahol takmer bod na zápas, čo je v kvalitnej fínskej súťaži dobrá vizitka,“ dodal Vůjtek.

Veľa posíl tréneri nemôžu očakávať ani zo zámoria. A to aj napriek tomu, že šampionát v Bielorusku štartuje pomerne neskoro (9. mája) a v tom čase už zrejme nebude v akcii 22 z 30 klubov NHL. Základná časť zámorskej profiligy sa končí 13. apríla, play off sa začne o tri dni neskôr. „Vlani sme mali na MS dvoch hráčov z NHL, rok predtým štyroch, podobné to bude aj teraz,“ odhaduje Vůjtek. Záujem reprezentovať už deklaroval obranca Caroliny Andrej Sekera. Do play off nepostúpi Edmonton (obranca Martin Marinčin), ani Florida, útočník Tomáš Kopecký však od olympiády laboruje s otrasom mozgu.

V príprave na svetový šampionát odohrajú Slováci osem stretnutí, šesť z nich doma. Súperom Slovákov v A-skupine turnaja v Minsku budú postupne Česi, Kanaďania, Francúzi, Nóri, Švédi, Taliani a Dáni.

Nominácia na prípravný kemp v Banskej Bystrici (zdroj: web SZĽH):
Brankári: Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL), Marek Šimko (HKM Zvolen)
Obrancovia: Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/ČR), Karol Sloboda, Richard Stehlík (obaja HC Vítkovice/ČR), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb/Chor./KHL), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR)

Útočníci: Martin Bakoš (Slovan Bratislava/KHL), Martin Bartek, Tomáš Bulík (obaja Bílí Tygři Liberec/ČR), Marcel Haščák (Dinamo Riga/Lot./KHL), Adam Lapšanský (HK Poprad), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava/KHL), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín.), David Skokan (Slavia Praha/ČR), Rastislav Špirko (Spartak Moskva/Rus./KHL), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR), Peter Zuzin (HKM Zvolen).
Realizačný tím: Otto Sýkora (generálny manažér), Vladimír Vůjtek (tréner), Peter Oremus (asistent trénera), František Okál (lekár), Michal Malina, Michal Nemček, Samuel Petráš (maséri).

Prípravné zápasy pred MS

  • 11. apríla Slovensko – Rusko (Bratislava)
  • 13. apríla Slovensko – Rusko (Bratislava)
  • 17. apríla Francúzsko – Slovensko
  • 20. apríla Francúzsko – Slovensko
  • 24. apríla Slovensko – Fínsko (Košice)
  • 26. apríla Slovensko – Fínsko (Poprad)
  • 1. až 3. mája Slovakia Cup v Bratislave (Slovensko, Lotyšsko, Nórsko)

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Otto Sýkora #Miroslav Šatan