Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najužitočnejší hráč? Radšej by som mal zlato, smúti Fasth

Švédsky brankár sa stal najužitočnejším hráčom hokejových majstrovstiev sveta 2011.

16.05.2011 10:59
Švédsko Fasth gól Foto:
Prekonaný švédsky brankár Viktor Fasth.
debata

Rozhodli o tom akreditovaní novinári na turnaji, ktorý sa uskutočnil v Bratislave a Košiciach. Fasth sa stal aj najlepším brankárom podľa hlasovania žurnalistov. Po nedeľňajšej finálovej prehre s Fínskom 1:6 však nemal veľa radosti z ocenenia pre MVP turnaja.

„Radšej by som vyhral majstrovstvá sveta ako túto cenu. Predsa len, hokej je kolektívny šport. Nie som šťastný. Možno si o pár dní uvedomím, čo som dosiahol. Finále ma však sklamalo. Je síce jedno, či prehráte 1:2 alebo 1:6, ale každý takýto neúspech vo finále veľmi bolí,“ povedal po stretnutí Fasth.

V All-Star médií sú okrem Fastha aj jeho reprezentační kolegovia David Petrasek a Patrik Berglund, ďalej Fín Jarkko Immonen a Česi Marek Židlický a Jaromír Jágr.

Fasth sa stal najlepším brankárom aj podľa direktoriátu turnaja. Za najlepšieho obrancu vyhlásili Kanaďana Alexa Pietrangela, najlepším útočníkom sa stal Jaromír Jágr.

All Stars turnaja podľa médií:

Viktor Fasth (Švéd.) – David Petrasek (Švéd.), Marek Židlický (ČR) – Jarkko Immonen (Fín.), Patrik Berglund (Švéd.), Jaromír Jágr (ČR)

Najužitočnejší hráč MS podľa médií:

Viktor Fasth (Švéd.)

Najlepší hráči MS 2011 podľa direktoriátu:

Najlepší brankár: Viktor Fasth (Švéd.)
Najlepší obranca: Alex Pietrangelo (Kan.)
Najlepší útočník: Jaromír Jágr (ČR)

debata chyba