Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr i napriek hetriku kritizoval: Mali sme ťažké nohy, zachránil nás Pavelec

Sedemnásť rokov od prvého štartu Jaromíra Jágra na svetovom šampionáte sa dočkal najgeniálnejší český hokejista všetkých čias premiérového hetriku v reprezentácii. Tank z Kladna tromi gólmi rozhodol o výhre svojho mužstva 4:0 nad výberom USA, po zápase však i tak spokojný nebol.

11.05.2011 19:47
Jaromír Jágr Foto:
Jaromír Jágr.
debata

Dlho ste čakali na prvý gól, cítili ste postupom času nervozitu?
Nehrali sme dobre. Tentoraz sme mali šťastie, o dosť väčšie ako po minulé zápasy. Vďaka Bohu, že Ondra (brankár Pavelec) chytal výborne, hlavne v prvej tretine musel vytiahnuť veľa skvelých zákrokov. Američania nás prekorčuľovávali, boli rýchlejší, mali viac šancí. My sme pôsobili ospalým dojmom, akoby sme vôbec nemali nohy. Aj ja som sa cítil hrozne, už na rozkorčuľovaní to nebolo dobré.

Pripomenulo vám to trochu štvrťfinálový zápas z Nagana?
Určite. Opakujem, my môžeme ďakovať Ondrovi za to, že nás držal nad vodou. Ak by sme inkasovali ako prví my, celý zápas mohol vyzerať úplne inak.

Napokon ste však zaznamenali hetrik…
To ja vôbec neriešim, raz máš šťastie, inokedy zasa nie. Zázračne som sa na ľade necítil, ale aj tak mi to tam padlo. Musíme sa však zlepšiť ako celý tím. Ak podáme takýto výkon aj v semifinále, bude veľmi náročné uspieť.

Padli po prvej tretine v šatni ostrejšie slová?
To nebolo o tom, že by sme sa nesnažili, jednoducho nám nešli nohy. Turnaj je krátky. Hráme veľa zápasov v krátkom čase. Niekedy sa dostaneme do zápasu až v tretej tretine, niekedy to nejde vôbec. Som rád, že nám nohy zabrali a im odišli, pretože nastúpili do zápasu vo veľkom tempe. Američania bežali maratón, ale prvých desať kilometrov šprintovali (smiech).

Pred druhým gólom ste si zobrali oddychový čas. Bol to kľúčový moment zápasu?
Ten time-out bol výborný, klobúk dole pred trénerom, že si ho zobral. Mužstvo to potrebovalo, vysvetlili sme si, ako to chceme hrať. Všetci veľmi dobre vieme, ako je presilovka o dvoch hráčov dôležitá. Keď sme skórovali druhýkrát, bol som si takmer istý, že vyhráme.

Hetrikový gól ste dosiahli po parádnej súhre s Tomášom Plekancom…
Snažili sme sa puk držať čo najviac na svojich hokejkách. Bolo pár minút pred koncom zápasu, viedli sme o tri góly, nemali sme sa kam ponáhľať. No a keď sa mi naskytla šanca, tak som ju využil.

Je to váš prvý hetrik v reprezentácii, schválne ste si ho šetrili takto na záver kariéry?
Ja verím, že nebude posledný (smiech). Ale určite to nebol môj najlepší zápas v reprezentácii.

debata chyba