Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bondra: Možno sme chceli až priveľmi

Pre generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie Petra Bondru bolo rovnako ako pre každého člena tímu vystúpenie Slovenska na majstrovstvách sveta v Bratislave sklamaním. Strelec zlatého gólu v Göteborgu 2002 si predstavoval účinkovanie v domácom prostredí úplne inak. Slováci zakončili šampionát s bilanciou dve víťazstvá a štyri prehry.

10.05.2011 16:38
Peter Bondra Foto:
Peter Bondra.
debata

„Stále rozoberáme naše vystúpenie. Sklamaní sú hráči, realizačný tím i fanúšikovia. Vôľa nepochybne u všetkých bola. Možno sme chceli až priveľmi a to bol náš najväčší problém. Chlapci urobili všetko pre to, aby dosiahli úspech. Nepodarilo sa to, je to škoda. Život musí ísť ďalej. Hokej sa bude hrať aj v budúcnosti a verím, že aj ten slovenský bude mať úspechy,“ povedal Bondra.

Reprezentačný tréner Glen Hanlon mal v Bratislave k dispozícii takmer najlepší slovenský výber, ktorý sa dal postaviť. Slováci prehrali všetky štyri zápasy o jeden gól. „Mali sme aj smolu. Chcenie bolo veľké, ale v každom súboji nám chýbal aj kúsok šťastia. Na každý gól sme sa doslova nadreli. Súperi nám často dali aj náhodné góly, či už tečom alebo nahodeným pukom. Od začiatku sme sa riadne narobili na strelecký úspech.“

Slovenský tím pomýšľal na tohtoročnom šampionáte minimálne na štvrťfinále. Zlomovým duelom z pohľadu ďalšieho účinkovania na MS bol súboj s Nemeckom v základnej skupine. Slovákom nevyšli úplne dve tretiny, prehrávali 0:4, ale v tretej dvadsaťminútovke náskok súpera takmer vyrovnali. „V každom zápase sme mali šancu zvíťaziť, jeden, dva brejky by to mohli zlomiť. Z nejakého dôvodu však prišli výpadky, dostali sme góly a stretnutia sa zmenili v náš neprospech. Cením si, že v žiadnej situácii sa chlapci nevzdávali. Rusi, Česi či Fíni odohrali proti nám veľmi dobré zápasy,“ poznamenal Bondra, podľa ktorého tím nebol v úplne optimálnej forme. Podľa jeho slov hráči chceli urobiť pre mužstvo až priveľa a potom sa to otočilo aj proti nim.

Aj po nepriaznivých výsledkoch všetci verili v obrat. Nadšenie z vlaňajšieho olympijského Vancouveru sa však po roku nezopakovalo. „Bolo to odlišné. Na ZOH sme nešli ako favoriti, chceli sme skončiť čo najlepšie. Všetkých sme vtedy prekvapili našou hrou. V domácom prostredí na MS boli očakávania oveľa väčšie, ocitli sme sa pod veľkým tlakom. Pre nás všetkých je to niečo neuveriteľné, čo sa deje okolo hokeja na Slovensku. Na rozdiel od Vancouveru tu nás pasovali za ašpirantov na medailu a my sme sa s tým nedokázali poriadne vyrovnať. Osobne som veril, že sa dostaneme v Bratislave do štvrťfinále,“ potvrdil Bondra, ktorý musel v sobotu po zápase s Fínskom zrušiť cestu Andreja Meszároša z Philadelphie na Slovensko. Obranca Flyers už cestoval na letisko, keď mu generálny manažér oznámil smutnú správu.

Bondra je pripravený za vystúpenie na MS na kritiku. Na šampionát nebude spomínať v najlepšom. Súčasné vystúpenie vníma už inak ako hráči. „Nemusia nás vychvaľovať, kritika musí byť. Som pripravený aj na ňu. Keby som sa bál, tak by som nešiel robiť generálneho manažéra. Nerobím to pre svoje zabezpečenie, ale pre svoju vôľu. Stále chcem pomôcť slovenskému hokeju. Ak by sa malo niečo opakovať, asi by som opäť urobil to isté, čo doteraz,“ dodal.

debata chyba