Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V presilovke dokážu Rusi neskutočné veci, vraví Graňák

Podľa ideálneho scenára mali slovenskí hokejisti bojovať s Rusmi o prvenstvo v skupine a lepšiu pozíciu pred bojmi v ďalšej fáze domácich majstrovstiev sveta. Oboch favoritov A-skupiny však zaskočili Nemci a tak si to súperi z finále MS 2002 z Göteborgu rozdajú o druhú priečku a veľmi dôležité body. Ak jeden z tímov prehrá v riadnom hracom čase, postúpi do kvalifikačnej E-skupiny bez jediného bodu.

03.05.2011 15:25
Dominik Graňák Foto:
Dominik Graňák.
debata

„Musíme hrať tak, ako predviedli Nemci – zodpovedne vzadu, čakať na šance a využiť ich. Rusom treba hokej znepríjemniť. Keď sa im nedarí, začnú byť nervózni,“ naznačil možný recept na silný ruský výber obranca Peter Podhradský. „Cesta k úspechu vedie cez využité protiútoky a presilovky. Základom je pochopiteľne zabezpečená defenzíva. Nie je dôvod na žiadne obavy. Veríme vo vlastné schopnosti a chceme uspieť,“ pridal sa Podhradského spoluhráč z Dynama Minsk Jozef Stümpel.

Zverenci trénera Glena Hanlona sa na súboj proti ruskému tímu tešia. Podľa nich sa vždy hrá ľahšie proti súperovi, ktorí sa snaží niečo vymyslieť, nie len kaziť. „Rusi sú kreatívni a chcú hrať ofenzívny hokej. To treba využiť. Pri ich štýle hry sa nám určite naskytnú príležitosti na prečíslenie. V doterajších stretnutiach sme si vytvorili množstvo šancí, čakám kedy sa to zlomí a začneme strieľať góly. Najlepšie hneď od začiatku zápasu, nie až v poslednej tretine,“ uviedol ďalší z hráčov z Kontinentálnej hokejovej ligy Ivan Baranka.

Slováci proti Slovinsku aj Nemecku inkasovali prvý gól, čo ich hru v oboch prípadoch poznačilo. Rusov zvykne úvodný gól naštartovať, preto ich treba schladiť hneď v úvode. „Je to najmä o psychickej výhode. Keď skórujete prví, hrá sa vám ľahšie. No zápas trvá šesťdesiat minút, preto nemusí byť jeden zásah rozhodujúci,“ myslí si Dominik Graňák.

Obranca Dynama Moskva si myslí, že výkon Rusov oproti prvým dvom súbojom na šampionáte porastie. „Nemci ich prekvapili a Slovincov možno trochu podcenili. Proti silnejšiemu tímu však zaberú. Ich technickí hráči sú sebavedomí a individuálne dokážu neskutočné veci. Najmä v početnej výhode – keď majú viac priestoru,“ dodal Graňák, ktorý hrá na Slovensku ôsmy šampionát za sebou. Na koho si treba dať najväčší pozor, odpovedať nevedel. „Radulov hral v tejto sezóne vynikajúco, ale nebezpeční sú asi všetci,“

debata chyba