Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík: Nemcom musíme ukázať, že my sme tu doma!

Útočník Marián Gáborík si uvedomuje, že len zlepšený výkon oproti duelu so Slovinskom bude stačiť slovenským hokejistom na prekonanie druhej prekážky v základnej A-skupine majstrovstiev sveta v podobe húževnatého Nemecka.

01.05.2011 07:00
Marián Gáborík Foto:
7. Marián Gáborík Post: útočník Zápasy na MS: 42 Body: 33 (20+13)
debata (13)

Zverenci trénera Uweho Kruppa sa hneď v prvom dueli šampionátu postarali o senzáciu, keď prvýkrát od roku 1953 zdolali výber Ruska. „Samozrejme, je to veľké prekvapenie turnaja. Nemci jasne ukázali, že v dnešných časoch už každý vie hrať hokej. Stále sa vezú na vlne z vlaňajšieho úspešného šampionátu, no my si uvedomujeme vážnosť a dôležitosť tohto duelu,“ vyhlásil Gáborík.

Jeden z najlepších kanonier poslednej dekády v NHL vie, čo na Nemcov bude platiť. "Čaká nás rýchly, disciplinovaný súper, na ktorého musíme vletieť od prvej minúty. Treba sa s nimi v úvode párkrát poriadne pri mantineli zraziť, streliť rýchly gól, aby sme im jasne ukázali, že my sme tu doma!, burcuje Gáborík.

Už od zápasu s Nemeckom môže na ľad vykorčuľovať spoločne aj trenčiansky superútok Marián Hossa – Demitra – Gáborík. Nastúpia dobrí kamaráti v jednej formácii? „Debatovali sme o tom s trénerom Hanlonom, ale rozhodnutie bude na ňom. Verím, že tím poskladá najlepšie, ako vie. Či však budeme hrať spolu neviem. Predsa len, možno bude lepšie, ak sa rozloží sila mužstva do viacerých formácii, pretože by nebolo dobré, aby bol len jeden silný útok,“ konštatoval hráč s číslom 10 na drese.

Dôležitým faktorom v zápase budú aj presilové hry. Proti Slovinsku sa domáci tím v početnej výhode nevedel presadiť a trápil sa. „Hru v presilovke musíme určite zlepšiť. S príchodom nových hráčov sa naša sila zväčšuje, a tak verím, že sa presadíme.“

Nemci možno prekvapujúco nenasadia na zápas brankársku jednotku a hrdinu zo stretnutia s Nemeckom Denisa Endrasa, ale Dimitrija Pätzolda. „Je jedno, kto bude v bránke. Hlavne, aby sme mu dali gól,“ dodal Marián Gáborík.

13 debata chyba