Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fínski hokejisti pri oslavách rozbili majstrovský pohár

Búrlivé oslavy fínskych hokejistov po triumfe na svetovom šampionáte na Slovensku si odniesol majstrovský pohár, ktorý hráči zničili. Aj keď išlo o kópiu, Fínsky hokejový zväz sa za niektoré "excesy" počas osláv ospravedlnil.

18.05.2011 19:26
Pohár pre víťaza MS Foto:
Pohár pre víťaza MS.
debata

Hokejisti Suomi sa stali v nedeľu druhýkrát v histórii majstrami sveta, navyše vďaka drvivej výhre 6:1 nad svojím rivalom zo Švédska. Zisk zlata po 16 rokoch vyvolal v krajine vlnu eufórie a mohutne oslavovali aj hráči, ktorých v pondelok večer privítalo na námestí v Helsinkách viac než 100 000 ľudí.

V tom čase bola ešte majstrovská trofej v poriadku, v priebehu ďalších hodín sa však poškodila. Predstavitelia fínskeho hokeja najskôr neboli schopní odpovedať na otázky novinárov, či ide o originál alebo kópiu, upokojil ich až hovorca Medzinárodnej hokejovej federácie Szymon Szemberg. „Prax je taká, že sa dáva kópia. Má to svoje dôvody,“ uviedol.

Zväz oznámil, že na oprave pohára sa už pracuje a na cestu k jednotlivým členom tímu po vzore Stanley Cupu by sa mal v piatok vydať v pôvodnom stave. „Je nám ľúto, že počas pondelňajších osláv došlo k niekoľkým excesom, ktoré sa nezlučujú s hodnotami fínskeho hokeja. Budeme sa snažiť, aby k takýmto udalostiam už nedochádzalo,“ uviedli predstavitelia fínskeho zväzu.

debata chyba