Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bondra skončil. Kto príde po ňom?

V júni si slovenský hokej zvolí nového šéfa a isté je, že si musí hľadať aj generálneho manažéra. Peter Bondra končí. "Dohodu so SZĽH som predlžoval vždy na jeden rok. Vyprší koncom mája a neplánujem už v tejto funkcii pokračovať," uviedol bývalý úspešný hokejista vo svojom stanovisku.

18.05.2011 06:00
Peter Bondra Foto:
Peter Bondra.
debata (1)

Bondra sa stal generálnym manažérom v októbri 2007, hneď ako oficiálne ukončil bohatú športovú kariéru. Podpísal zmluvu na jednu sezónu. „Dostal som ponuku na desať rokov. Vstupujem však na nové teritórium, a tak sa chcem zorientovať. Verím, že svojimi skúsenosťami mužstvu pomôžem,“ uviedol pri nástupe do funkcie.

V slovenskom drese získal zlato na MS 2002 i bronz na MS 2003, v obleku mal k medaile blízko len na zimnej olympiáde 2010 vo Vancouvri, kde skončilo Slovensko štvrté. Na svetovom šampionáte 2008 v Kanade sa Slováci zachraňovali, o rok vo Švajčiarsku obsadili 10. a minulý rok v Nemecku 12. miesto. Najväčšie sklamanie však prežíval Bondra, podobne ako fanúšikovia i hráči, po majstrovstvách sveta na Slovensku.

„Nemusí nás nikto vychvaľovať. Kritika musí byť. Niekto za neúspech musí zaplatiť. Som pripravený na všetko. Keby som sa toho bál, tak by som sem nechodil. Nerobím to pre svoje zabezpečenie, práve naopak. Z vlastnej vôle. Stále si myslím, že môžem pomôcť slovenskému hokeju. Sme tam, kde sme, zajtra bude nový deň. Vyjde znovu slnko, budeme sa znovu usmievať,“ povedal Bondra v rozhovore pre Slovenský rozhlas po stretnutí proti Fínsku, v ktorom Slováci stratili aj teoretickú šancu na postup do štvrťfinále. Za pár dní si to však rozmyslel…

Kto by ho mohol nahradiť? „Keby som dostal takú ponuku o päť rokov a bol by som v rovnakej situácii ako dnes, tak by som ju vzal. Ale ešte sa cítim byť aktívnym hráčom,“ uviedol pre Pravdu obranca Richard Lintner, ktorý na šampionáte nehral pre zranenie. „V prvej sekunde mi napadlo meno Vlado Országh. Viem si ho v tej funkcii predstaviť a myslím, že na to má.“

Slovenský hokej hľadá muža, ktorého ťažko odmietnuť. „Reprezentácia je dobrovoľná vec. Manažér musí pracovať tak, aby mali chalani o ňu záujem. Nevyhnutné sú jazykové znalosti, dobrá orientácia v hokejovej problematike, plusom sú kontakty. Veľmi dôležitý je aj ľudský rozmer, aby toho človeka akceptovala kabína,“ dodal Lintner.

1 debata chyba