Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávu si s hokejistami vo Fínsku užíva aj mechanik Mikael Granlund

Fínsky mechanik Mikael Granlund má rovnaké meno ako jeden z novopečených hokejových majstrov sveta a hrdina semifinále, devätnásťročný útočník IFK Helsinki, a tiež si náležite užíva pozornosti okolia. Počas svetového šampionátu sa meno Mikael Granlund stalo aj vďaka útočníkovej precízne prevedenej florbalovej finte - po ktorej otvoril skóre semifinále proti Rusku - jedným z najvyhľadávanejších na internete.

17.05.2011 10:00
Mikael Granlund Foto:
Hokejista Mikael Granlund bozkáva zlatú medailu.
debata

Nie všetci hľadajúci ale narazili na „toho správneho“ Granlunda. Mnohí svoj odkaz určený hokejovému talentu zaslali na sociálnej sieti Facebook mechanikovi žijúcemu vo fínskom meste Purmo.

„Nie je zlé, keď o mne ľudia vedia. Je pekné, keď sa starajú, čo robím,“ povedal so smiechom „falošný“ Granlund denníku Vasabladet. „Raz som sa snažil online predať auto a prvá vec, ktorá ľudí zaujímala, bolo, či hrám hokej. To auto bolo v tú chvíľu až na druhom mieste,“ dodal.

Po kurióznom semifinálovom góle, kedy fínsky útočník nabral za bránkou Konstantina Barulina puk na čepeľ palice, obišiel s ním bránku a nad ramenom ruského gólmana ho hodil pod hornú tyč, dostáva mechanik veľa žiadostí o priateľstvo a tiež e-mailov.

Sám k tomu však tiež prispel profilom na Facebooku súvisiacim s vychádzajúcou fínskou hviezdou. „Bolo to len zo srandy. Moji kolegovia často vtipkujú, keď hovoria, že v poslednom zápase som hral dobre. A tak sme začali premýšľať, čo by sa stalo, keby som si zmenil fotku. Mali sme správne tušenie, nastal chaos,“ uviedol mechanik Granlund.

debata chyba