Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampionát navštívilo viac ako 400 tisíc divákov

Majstrovstvá sveta v hokeji v Bratislave a Košiciach v nedeľu vyvrcholili poslednými dvoma stretnutiami. Organizátori 75. šampionátu vyjadrili spokojnosť s návštevnosťou v oboch mestách i priebehom celého turnaja.

16.05.2011 15:00
Švédsko Fínsko fanúšikovia Foto:
Fanúšikovia Švédska (vľavo) a Fínska.
debata (1)

„Sme radi, že Bratislava aj Košice žili v posledných týždňoch hokejom. S výnimkou jednorazového výpadku prúdu v Košiciach a krádeži v hoteli, kde bola ubytovaná výprava Dánska, sa počas šampionátu nevyskytli žiadne vážne problémy,“ informoval generálny riaditeľ MS Igor Nemeček.

Päťdesiatšesť stretnutí priamo na štadiónoch videlo viac ako 406 tisíc divákov. Organizátori predali 316 tisíc vstupeniek. „Do Bratislavy zavítalo asi 100 tisíc zahraničných divákov, v Košiciach ich privítali okolo 15 tisíc. Úspech mala fanzóna na Kalinčiakovej, do ktorej si našlo cestu približne 150 tisíc ľudí. Trikrát sme ju museli pre obrovský záujem uzavrieť, aby sme neprevýšili jej kapacitu,“ prezradil marketingový riaditeľ šampionátu Martin Ryba.

Organizačný výbor zatiaľ nevie, aký bude ekonomický výsledok majstrovstiev sveta. Čísla by mali byť známe v priebehu najbližších dvoch až troch týždnov. „Skoré vypadnutie Slovenska síce trochu ovplyvnilo atmosféru, no na zisku zo vstupného sa neprejavilo,“ poznamenal Ryba.

Okrem Slovákov kupovali lístky najmä Česi a Fíni. O dianí z MS informovalo spolu 981 novinárov, z to­ho 38 žien. Televízne práva získalo 70 spoločností, ktoré prenášali signál do 114 krajín.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba